SIMATOVIĆ JE OSUĐEN, OGLASIO SE NJEGOV BRANILAC: Postoji 1 stvar zbog koje je ZADOVOLJAN
Franko Simatović, Foto: Printscreen

PRESUDA

SIMATOVIĆ JE OSUĐEN, OGLASIO SE NJEGOV BRANILAC: Postoji 1 stvar zbog koje je ZADOVOLJAN

Veće je našlo da je grupa dobrovoljaca, kada je došla na obuku, odmah potpala pod komandu JNA

Objavljeno: 17:37h

Branilac Franka Simatovića, advokat Mihajlo Bakrač, izjavio je danas da nije zadovoljan osuđujućom presudom od 12 godina zatvora za svog branjenika jer je očekivao da će ponovo biti oslobođen, ali da je dobro što je 97 odsto optužnice ipak otpalo

- Nisam zadovoljan jer je osuđen, ali jesam jer je matematički 97 odsto optuženja otpalo, a osuđen je samo za tri odsto optužnice. Otpao je zajednički zločinackci poduhvat, podržavanja u svim opštinama Hrvatske, a osuđeni su (Simatović i Jovica Stanišić) samo za pomaganje i podržavanje zločina u Bosanskom Šamcu - rekao je Bakrač.

Napomenuo je da su oni osuđeni samo zato što su znali za zločinačku nameru učesnika Udruženog zločinačkog poduhvata, dok veće nije našlo dokaze za optužbe da su "komandovali i usmeravali bilo šta".

Veće je našlo da je grupa dobrovoljaca, kada je došla na obuku, odmah potpala pod komandu JNA, ukazao je Simatovićev advokat.

Smatra da je kazna izrečena kako bi pokrila vreme koje je njegov branjenik proveo u pritvoru i vidi je kao kompromisno rešenje.

- Prema mojoj računici, koja nije potpuno tačna sve dok ne dobijem zvaničnu presudu, mislim da Simatoviću fali dva ili tri meseca da bi izdržao dve trećine kazne, (a što je uslov za uslovni otpust) - naveo je Bakrač.

Jovici Stanišić je ostalo više, jer se nije pojavljivao na ponovljenom suđenju.

Bonus video:

01:02

BRAĆA KAZIĆ PODIGLI CELU REDAKCIJU ESPRESA NA NOGE!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.