POTRAGA ZA ODBEGLOM PUMOM U SLOVENIJI: Primećena u Pomurju, u traganje uključena i policija sa DRONOVIMA!
Puma, Foto: Printscreen/Youtube

MESEC DANA POTRAGE

POTRAGA ZA ODBEGLOM PUMOM U SLOVENIJI: Primećena u Pomurju, u traganje uključena i policija sa DRONOVIMA!

Građani su upozoreni da budu na oprezu ukoliko idu u prirodu, kao i da se priliko susreta sa životinjom brzo povuku na bezbedno

Objavljeno:

Puma, za kojom traje potraga skoro mesec dana, primećena je u mestu Vaneča u slovenačkoj oblasti Pomurje, saopštila je danas policija Murske Sobote.

Puma je primećena prvi put krajem maja u Hrvatskoj u pograničnom delu sa Slovenijom, a nedugo zatim i u toj zemlji i kako se pretpostavlja najverovatnije je pobegla privatnom vlasniku iz Mađarske ili Slovenije, prenosi portal 24UR.

U potragu za pumom, koja je pre nekoliko dana primećena u Moravskoj Toplici, uključila se i policija sa dronovima, kao i lovci, a građani su upozoreni da budu na oprezu ukoliko idu u prirodu, kao i da se priliko susreta sa životinjom brzo povuku na bezbedno.

Kako navodi portal Pomurec, puma je primećena poslednji put u naselju Vaneča. Dodaje se da se puma slobodno kretala kroz naselje, čak ispod prozora jedne kuće, kao i da može da se penje po drveću, a da se obično preko dana skriva a kreće predveče i noću.

Bonus video:

04:30

ESPRESO INTERVJU: Ivana Stamenković Sindi

(Espreso/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.