VUČIĆ JE DRUGI KOME JE DODELJEN OVAJ ORDEN! Pre njega odlikovan je veliki čovek koji je izgubio bitku sa koronom
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

tuga

VUČIĆ JE DRUGI KOME JE DODELJEN OVAJ ORDEN! Pre njega odlikovan je veliki čovek koji je izgubio bitku sa koronom

Vučiću je orden uručio episkop vranjski Pahomije

Objavljeno:

Predsedniku SrbijeAleksandru Vučiću danas je, na svečanosti povodom značajnog jubileja Manastria Prohor Pčinjski - 950 godina od osnivanja, uručen orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog.

Vučiću je orden uručio episkop vranjski Pahomije.

Priznanje je Vučiću dodeljeno za sav doprinos i pokroviteljstvo nad obeležavanjem godišnjice manastira, rekao je vladika Pahomije.

Kaže da je Vučić drugi kojem je dodeljen ovaj Orden, a pre njega tim priznanjem odlikovan je preminuli patrijarh SPC Irinej.

Aleksandar Vučić na svečanosti
Aleksandar Vučić na svečanostifoto: Instagram/avucic

Podsetimo, patrijarh Srpske pravoslavne crkve Irinej (90) preminuo je 20. novembra prošle godine u VMC Karaburma, u kojem je bio hospitalizovan zbog infekcije korona virusa, nakon što mu se zdravstveno stanje pogoršalo.

"Poslednjih nekoliko godina je zahvaljujući pokrovitelju ovog jubileja mnogo urađeno", kazao je Pahomije dodajući da je odluku od dodeli Ordena doneo eparhiski savet Vranjske eparhije, sa Sinod SPC potvrdio.

Patrijarh Irinej
Patrijarh Irinejfoto: Print Screen Youtube

Čestitao je predsedniku i poželeo da molitve Prohora Pčinjskog pomognu da Bog njemu, kao i njegovim saradnicima, da snage i moći da u ovo teško vreme za našu državu i narod izdrže i da nastave temelje koje su postavili na tom mestu vizantijski car Diogen, srpski kralj Milutin, Aleksandar Obrenović koji je obnovio crkvu, kao i kralj Petar Oslobodilac koji je podigao kraljev konak - nastave taj hod pravoslavno - srpski na ovom svetom mestu.

Čestitamo predsedniče - na Mnogaja ljeta, poručio je Pahomije.

Bonus video:

01:58

EKSKLUZIVNO ZA ESPRESO: Đanluka Vaki!!

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.