VUČIĆ NA PUTU DO MANASTIRA SVRATIO U VRANJANSKU VINARIJU: Po ko zna koji put sam dosađivao domaćinima (FOTO)
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/Instagram / buducnostsrbijeav

OBILAZAK MANASTIRA

VUČIĆ NA PUTU DO MANASTIRA SVRATIO U VRANJANSKU VINARIJU: Po ko zna koji put sam dosađivao domaćinima (FOTO)

Podsetimo, liturgija povodom obeležavanja 950 godina od osnivanja manastira Prohor Pčinjski i 700 godina od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio, koju služi patrijarh Porfirije, počela je danas oko 09.00 časova u tom manastiru

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je sliku iz vinarije Aleksić u Vranju u koju je svratio pre odlaska u manastir Prohor Pčinjski.

U okviru svečanog obeležavanja 950 godina od osnivanja manastira Prohor Pčinjski biće održana i svečana akademija kojoj će prisustvovati predsednik Srbije Aleksandar Vučić

- Na putu do manastira Prohor Pčinjski, po ko zna koji put sam posetio fantastičnu vinariju Aleksić u Vranju i dosađivao našim domaćinima. Onako uzgred, uz divnu pitu od koprive probali smo i mladi barikirani šardone, beli sovinjon i tamjaniku. Čestitam porodici Aleksić na svemu što su do sada uradili i želim im uspeh u budućnosti - napisao je predsednik na Instagramu.

Podsetimo, liturgija povodom obeležavanja 950 godina od osnivanja manastira Prohor Pčinjski i 700 godina od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio, koju služi patrijarh Porfirije, počela je danas oko 09.00 časova u tom manastiru.

Portparol Eparhije vranjske sveštenik Dalibor Jović, ranije je kazao za Tanjug da bi svečanost trebalo da bude prilika i da predsedniku Srbije bude dodeljen orden Eparhije vranjske Prepodobni Prohor Pčinjski.

(Espreso/Informer)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.