SVEČANO: Vučić na obeležavanju 950 godina manastira Sveti Prohor Pčinjski! Predsednik primio orden
Aleksandar Vučić, Foto: Instagram/avucic

godišnjica

SVEČANO: Vučić na obeležavanju 950 godina manastira Sveti Prohor Pčinjski! Predsednik primio orden

Savet pravoslavne Eparhije vranjske doneo je odluku da predsedniku Vučiću dodeli orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog, orden je uručio episkop vranjski Pahomije

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas svečanoj akademiji povodom obeležavanja 950 godina manastira Svetog Prohora Pčinjskog.

Liturgija povodom obeležavanja 950 godina od osnivanja manastira Prohor Pčinjski i 700 godina od upokojenja kralja Milutina, koji ga je u 14. veku obnovio, koju služi patrijarh Porfirije, počela je danas oko 09.00 časova u tom manastiru.

- Velika mi je čast i hvala vam na ovom ordenu. Nisam neko ko inače žudi za nagradama, ali mnogo znači ovaj orden. Čini mi se da kada zajedno rastu srpska država i srpska crkva da je tada i najbolje našim građanima - rekao je predsednik.

Dodao je i da "moramo da radimo još više da se borimo još više i da budemo još uspešniji. Posle ordena Svetog Save jedini sam srpski predsednik koji je primio taj orden u istoriji i mnogo mi znači jer je neko primetio koliko se borimo."

Savet pravoslavne Eparhije vranjske doneo je odluku da predsedniku Vučiću dodeli orden Prepodobnog Prohora Pčinjskog, orden je uručio episkop vranjski Pahomije.

Predsednik Vučić je pokrovitelj proslave i njemu je na svečanosti biti dodeljen orden Eparhije vranjske "Prepodobni Prohor Pčinjski".

Proslavi jubileja manastira prisustvuju i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, ministri u Vladi Srbije Nebojša Stefanović, Tomislav Momirović, Tatjana Matić, Maja Popović, Nikola Selaković, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, kao i ministar bez portfelja Novica Tončev.

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.