LICEMERNO JE DA SE NE GLASA ZA AMANDMANE KOJE PODRŽAVA I EU: Rasprava između Brnabić i Kamberija se nastavila!
Ana Brnabić, Foto: printscreen

neverovatno

LICEMERNO JE DA SE NE GLASA ZA AMANDMANE KOJE PODRŽAVA I EU: Rasprava između Brnabić i Kamberija se nastavila!

Pojasnila je da EU ne može da se definiše prema ustavnim amandmanima, kao i da im je jedino bitno da li je Venecijanska komisija dala saglasnost ili ne

Objavljeno: 14:33h

Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je licemerno izlaganje narodnog poslanika Šaipa Kamberija u vezi ustavnih amandmana i evropskih integracija Srbije.

Brnabić je na sednici Skupštine Srbije, na kojoj se raspravlja o inicijativi za promenu Ustava Srbije, rekla da je "licemerno da neko kaže da je posvećen evropskim integracijama, a da neće da glasa za ustavne amandmane koje je odobrila Venecijanska komisija, a samim tim i EU".

"Vi ste za to da idemo brže i odlučnije ka EU, ali onda stajete na put jednoj od najvažnijih stvari na našem evropskom putu. Mi izmene Ustava nismo inicirali tako što je selo troje ljudi koji su se dogovorii, već nakon opsežne javne rasprave koja je trajala 18 meseci i više konsultacija sa Venecijanskom komisijom i saglasnosti koju smo dobili od te komisije", kazala je Brnabić.

Pojasnila je da EU ne može da se definiše prema ustavnim amandmanima, kao i da im je jedino bitno da li je Venecijanska komisija dala saglasnost ili ne.

"To što vi niste za ustavne amandmane direktno govori koliko ste iskreno za evropske integracije i Srbiju u EU, ali to je stvar vašeg ličnog licemerja. Ovo je primer licemerja", kazala je premijerka.

Poslanik Kamberi prijavio je povredu Poslovnika o radu jer mu se, kako kaže, premijerka obratila uvredljivo, nazivajući ga licemerom i ističući da ima pravo da glasa po svom sopstvenom uverenju.

Brnabić je, odgovarajući na tu kritiku Kamberija, kazala da svako ima pravo da glasa po sopstvenom uverenju i to pravo niko neće bilo kome oduzeti, niti to želi.

"Ali, licemerno je to da neko ko želi brže integracije i kaže da je posvećen evropskim integracijama, na ustavne amandmane koje je pozdravila Venecijanska komisija i samim tim EU, kaže neću da glasam za to. Za mene je to klasično licemerje", zaključila je Brnabić.

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.