E, SADA JE OZBILJNO: Velikan španskog fudbala želi UMARA SADIKA! NIJE REALNO DA IGRA SEGUNDU OPET
Foto: Starsport©

borba za potpis

E, SADA JE OZBILJNO: Velikan španskog fudbala želi UMARA SADIKA! NIJE REALNO DA IGRA SEGUNDU OPET

Najmanje realna opcija, u svakom slučaju je da Sadik bude u Almeriji i posle avgusta

Objavljeno:

Sezona je propala za Almeriju. Nije uspela da se plasira u Primeru i ovo leto će doneti brojne promene u klubu.

Prvi veliki potez čelnika kluba mogla bi da bude prodaja Umara Sadika. Nigerijski napadač je letos došao iz Partizana u transferu vrednom 5.000.000 evra plus razni bonusi, ali kako piše lokalni La Voz de Almerija, male su šanse da Sadik i naredne sezone igra u Segundi.

Prosto, visoki napadač je postigao 20 golova za crveno-bele iznenadio je sve učinkom na španskom tlu i skrenuo na sebe pažnju brojnih klubova iz Primere. Poslednji u nizu koji se javio da je zainteresovan da dovede Sadika je Valensija, javlja i Kadena Ser.

Pre Slepih miševa oko na nekadašnjeg igrača Partizana bacila je Sevilja, a pominjalo se prethodnih dana da i klubovi iz Italije prate situaciju oko Umara. On je već igrao na Čizmi, ali mu je učinak bio daleko od onog u Superlige Srbije i španske Segunde, gde je dobio i pravu priliku, veliku minutažu, koju je iskoristio da se pokaže kao istinski golgeter.

Prošlog leta Almerija je pokazala da nije imuna na jake ponude. Prodala je Darvina Nunjeza Benfiki za 24.000.000 evra. A, Sadik je imao golgeterski ubojitiju sezonu od Urugvajca kada je nosio crveno-beli dres (16 golova).

To ne mora da znači da će Nigerijac biti prodat za veću sumu, ali se u Almeriji nadaju da će inkasirati barem tri puta više od onog što su dali za njega Partizanu.

U Humskoj takođe prate situaciju, jer su ostali bez 3.000.000 evra koje bi dobili da je španski klub ušao u Primeru, ali mogu da se naplate na druge načine. Ukoliko bi Almerija ovog leta prodala Sadika, Partizanu bi išlo čak 40 odsto novca od tog transfera. Druga opcija koju imaju Španci, kako je nedavno objasnio Miloš Vazura, generalni direktor srpskog kluba, je da za 3.000.000 evra otkupe 30 odsto tih Partizanovih procenata, pa bi Parnom valjku ostalo još 10 odsto od prodaje.

Najmanje realna opcija, u svakom slučaju je da Sadik bude u Almeriji i posle avgusta.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.