Skupština SNS od 21. do 23. oktobra, Predsedništvo će birati poverenika koji će voditi GO Beograd
Miloš Vučević, Foto: Kurir

BIRA SE POVERENIK

Skupština SNS od 21. do 23. oktobra, Predsedništvo će birati poverenika koji će voditi GO Beograd

Vučević je, u obraćanju novinarima, istakao da će na skupšini učestvovati delegati svih opština sa teritorije cele Srbije, svih opštinskih i gradskih odbora koji će birati novo stranačko rukovodstvo

Objavljeno:

Potpredsednik SNS Miloš Vučević saopštio je danas, nakon sednice Glavnog odbora stranke, da je doneta odluka da se izborna skupština održi od 21. do 23. oktobra kada će se birati novo stranačko rukovodstvo, a da je Predsedništvo ovlašćeno da do skupštine izabere poverenika ili povereništvo koje će voditi gradski odbor u Beogradu.

Vučević je, u obraćanju novinarima, istakao da će na skupšini učestvovati delegati svih opština sa teritorije cele Srbije, svih opštinskih i gradskih odbora koji će birati novo stranačko rukovodstvo, i pre svega utvrđivati dalje političke smernice i program stranke do 2030.

- To je nešto što je okosnica programa "Srbija 2025", ali SNS želi da kandiduje svoj program za dalje, jer smatramo da Srbija mora da donosi odluke, da strateški razmišlja - preneo je on.

Vučević je rekao da je Glavni odbor SNS ovlastio Predsedništvo da u narednom periodu izabere poverenika ili povereništvo gradskog odbora u Beogradu, obzirom da je dosadašnji predsednik tog odbora Nebojša Stefanović podneo ostavku.

Danas nismo raspravljali o novim kadrovskim rešenjima, već Predsedništvo ovlašćujemo da u narednom periodu izabere poverenika ili povereništvo, a na kongresu stranke ćemo birati novog predsednika tog odbora u sklopu biranja novog stranačkog rukovodstva - objasnio je on.

Rekao je da su današnje teme bile vezane za razvoj Srbije, pitanje ekonomije, rasta standarda, materijalnog položaja građana.

- Ali i ono što je aktuelno, pritisak na Srbiju zbog KiM, regionalna politika, posebno sa akcentom na status RS u okviru BiH. Mi vidimo da će pritisak na Srbiju da dobija na novom intenzitetu i da se neće smanjivati. To se može pročitati iz svih poruka proteklih dana da treba da nastavimo razgovore isključivo u pravcu priznanja - dodao je on.

SNS je, kako je dodao, dobio potvrdu danas da predsednik Aleksandar Vučić neće nikada potpisati nezavisnost Kosova, što je, ističe, pozdravljeno aplauzom.

- Mi smo jasno rekli da nikada nijedan ambasador ili strane države ne smeju da pitaju, a kamoli diktiraju ko će da bude ministar, član vlade, kandidat za predsednika ili potpredsednika stranke - to će odlučivati isključivo članovi SNS ili na izborima građani - podvukao je on.

Vučević je izrazio zadovoljstvo što je sednica Glavnog odbora mogla da se održi kako bi se stranka spremila za dalji rad, da nastavi da bude dostupnija građanima, da se kandiduje na svim izborima.

- Nismo pobegli ni sa jednih izbora i uvek priznajemo odluku građana. Čeka nas puno poslova ove godine, ali smo pojačani SPAS-om i uveren sam da ćemo biti dostojni izazova - naglasio je on.

Bonus video:

05:08

8 GODINA OD NAJVEĆEG MASAKRA U SRBIJI: Pitali smo meštane Velike Ivanče zašto je Ljubiša ubio 13 ljudi

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.