MISTERIJA NA GROBU MASOVNOG UBICE IZ VELIKE IVANČE! Uhvatio nas strah kada smo videli šta je pored Ljubišine ploče
Foto: Aleksandra Čolić

SABLASNO

MISTERIJA NA GROBU MASOVNOG UBICE IZ VELIKE IVANČE! Uhvatio nas strah kada smo videli šta je pored Ljubišine ploče

Ljubiša Bogdanović, masovni ubica iz Velike Ivanče sahranjen je daleko od meštana i rođaka koji su ostali živi

Objavljeno:
  • 187

Navršava se osam godina od najstravičnijeg masakra u Srbiji kada je 13 ljudi u Velikoj Ivanči ubijeno na spavanju, a svega tri porodice uspele su da sačuvaju svoje najmilije.

Ljubiša Bogdanović je tog 9. aprila oko pet sati ujutru krenuo u krvavi pohod. Kada je u svom domu ubio sina Branka i majku Danicu, a ranio ženu Javorku, iz pištolja CZ 88 ubio je još jedanaestoro. Većina je stradala u snu, u svojim krevetima ne sluteći da će im prvi komšija nauditi i to na kakav način!

Ploča ispod koje se nalazi Ljubišin pepeo
Ploča ispod koje se nalazi Ljubišin pepeofoto: Aleksandra Čolić

Zakucao je na vrata četiri porodice, ubio je šest muškaraca, šest žena i dvogodišnjeg dečaka. Na kraju krvavog puta vratio se ispred porodične kuće i pucao sebi u bradu, dva dana kasnije preminuo je u Urgentnom centru.

U Srbiji je 10. april te 2013. godine proglašen danom žalosti, a 12. aprila žrtve masovnog ubice sahranjeni su na groblju u Velikoj Ivanči kada su se jecaji rođaka ukrštali nebom, a najtužniji prizor bio je kovčeg najmlađe žrtve, dvogodišnjeg Davida Despotovića.

Velika Ivanča, Masakr, Ljubiša Bogdanović, Ubistvo, Godisnjica smrti, Masakr u ivanci
foto: Aleksandra Čolić

Međutim, mnogi su se tada zapitali gde će biti sahranjen Ljubiša, jer je za rođake i meštane bilo neprihvatljivo da njegovo telo počiva pored tela njegovih žrtava.

Velika Ivanča, Masakr, Ljubiša Bogdanović, Ubistvo, Godisnjica smrti, Masakr u ivanci
foto: Aleksandra Čolić

Uoči godišnjice otišli smo da pronađemo mesto gde počiva masovni ubica iz Velike Ivanče.

Na Rajkovačkom groblju, uhvatila nas je strah kada smo pronašli malu ploču, ali i ono što je bilo oko nje - sveže cveće, šoljica puna kafe, sok i flaša sa vodom koja je stajala tik uz ploču ispod koje se nalazi urna sa pepelom Ljubiše Bogdanovića, a na kojoj piše u desnom uglu: Porodica.

1 / 6 Foto: Aleksandra Čolić

S obzirom na to da je cveće bilo sveže, a posude pune pretpostavljamo da je njegova supruga Javorka Bogdanović ili neko od rođaka skoro posetio grob ubice, čuvajući ga od zaborava.

Međutim, sa obzirom na to da niko nije ni video ni čuo, niti je siguran ko je ostavio to ovde, možemo samo da pretpostavljamo...

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...
counterImg

Espreso.co.rs


Adria media