ČANAK U PROGRAMU UŽIVO SVE ZAPREPASTIO: Retko ko je verovao da ovo može da izađe iz njegovih USTA!
Nenad Čanak, Foto: Printscreen

lider lsv

ČANAK U PROGRAMU UŽIVO SVE ZAPREPASTIO: Retko ko je verovao da ovo može da izađe iz njegovih USTA!

Čanak tvrdi da je tokom proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine jedini u Skupštini tražio da se ispoštuje Ustav Srbije

Objavljeno:

Lider LSV Nenad Čanak predložio je da Vojska Srbije uđe na teritoriju Kosova i uhapsi albanske separatiste u Prištini nakon proglašenja nezavisnosti Kosova u februaru 2008. godine.

Čanak je o ovom neobičnom događaju i predlogu koji je neskvakidašnji za ovog političara pričao u jutarnjem programu na TV Happy.

On tvrdi da je tokom proglašenja nezavisnosti Kosova 2008. godine jedini u Skupštini tražio da se ispoštuje Ustav Srbije.

- Je l' u Ustavu piše da je to deo teritorije Srbije? Ja sam tada tražio: "Palite tenkove, idemo na Kosovo! Idemo da uhapsimo separatističku bandu u Prištini!" - priča Čanak.

On navodi da su mu tada iz vladajuće koalicije, čiji je deo i sam bio, a okosnica većine je bila Demokratska stranka, odgovorili da je avanturista.

- Pa kako ja sad izdajnika kad sam tražio da se uradi ono što je obaveza po Ustavu? - zapitao se Čanak.

Kako dodaje, on nikada nije bio za rat jer je dobro znao da Srbija može samo da izgubi uzalud živote svojih građana dok bi određene struklture profitirale kao što je to bilo, kako navodi, tokom devedestih.

Podsetimo, tokom proglašenja nezavisnosti Kosova, tadašnji predsednik Srbije Boris Tadić otišao je u Rumuniju. U narednom periodu diplomatija Beograda povući će nekoliko poteza, maliciozno po nečijim instrukcijama ili iz sopstvenog neznanja, koji će poziciju Srbije dodatno ugroziti, od postavljanja pitanja Međunarodnom sudu uHagu do prebacivanja pregovora pod okrilje EU i pristajanja da EULEX preuzme ključnu ulogu na Kosovu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.