HIT-TVIT: Kapetan Dragan o Hrvatima na Kosovu, to je bio prst u oko Srbiji!
Kapetan Dragan, Foto: Printscreen Pink

važno

HIT-TVIT: Kapetan Dragan o Hrvatima na Kosovu, to je bio prst u oko Srbiji!

Pobednici slave Dan pobede

Objavljeno: 22:56h

Gosti "Hit Tvita" večeras su Dragan Vasiljković, poznatiji kao Kapetan Dragan, predsednik Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović i lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak.

Kapetan Dragan na samom početku je komentarisao Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, a tom prilikom istakao kako pobednici slave Dan pobede, a gubitnici Dan Evrope.

Kapetan Dragan
foto: Printscreen Pink

Pobednici slave Dan pobede, a gubitnici Dan Evrope. To je apsolutno jasno! - rekao je Kapetan Dragan na samom počeku, a svoj stav izneo je i Nenad Čanak:

Dan pobede nad fašizmom je izuzetno značajan, jer je ova zemlja platila veliku cenu kada je reč o fašizmu. Dan kada je svetsko zlo slomljeno se mora pamtiti i obeležavati - rekao je Čanak.

Miloš Jovanović
foto: Printscreen Pink

Miloš Jovanović istakao je kako nije optimista kada je reč o EU.

Ja nisam veliki optimista kada je EU u pitanju. Evropa i EU kakva se gradi i kako izgleda danas, nije nešto što već pružiti veliku nadu da će opstati - rekao je Jovanović.

Nakon prvog predloga Nenad Čanak izjavio je kako su dešavanja u Jasenovcu bila genocid i da o tome nema rasprave.

To što se događalo u Jasenovcu je bio genocid i nema rasprave - rekao je Čanak.

Kapetan Dragan tokom komentarisanja prvog predloga rekao je kako smatra da Hrvati ni danas nisu spremni da se suoče s prošlošću.

Hrvati nisu ni danas spremni da se suoče s tom prošlošću. Vi ste imali 12 posto Srba, sada ih imate 3 posto. To je genocid. To je isto zločin koji su činili i njihovi očevi. Mi do današnjeg dana, nažalost, nismo u Srbiji imali adekvatan odgovor. Mislim da Srbija danas ima resurse, ali i ljude, koji su spremni da ne tolerišu ovakve zločine - rekao je Kapetan Dragan.

Miloš Jovanović je rekao kako su Srbi ubedljivo najveće žrtve, kao i da je bio u Gradini, gde je imao osećaj jeze.

Srbi su ubedljivo najveće žrtve. Bio sam u Gradini, to je jezivo. Kada uđete na to mesto, osećate jezu. To je neverovatno - istakao je Jovanović.

Ja ne idem u Hrvatsku na more. To je sada lično, ali koliko je lično, to je i pitanje dostojanstva. Ne idete u državu gde su toliko klali vaš narod. Oni znaju kako se mi osećamo zbog Kosova, nisu na to gledali. Oni su tu zbog Rezolucije 1244. Znamo ko su nam susedi i znamo šta misle o nama - kaže Jovanović.

Nenad Čanak
foto: Printscreen Pink

Gospodina Milanovića ja razumem, ali što se tiče mora, kao i Srbija, tako ni Hrvatska nije krompir, pa gde god sasečete nije isto - kaže Čanak.

Kapetan Dragan
foto: Printscreen Pink

Mislim da je sigurno, a pogrešno bilo, da Hrvati učestvuju na Kosovu na bilo koji način, uzimajući našu istoriju. Mislim da je to bio prst u oko Srbiji i to je bila ponižavajuća odluka kada smo bili slabi i kada su ovom zemljom vladali izdajnici. Mislim da se naša pozicija u svetu drastično promenila ovim ljudima koji su sada ovde - priča Kapetan Dragan.

Bonus video:

00:36

POBEDA U NIKSICU SE SLAVILA I U PODGORICI: Kolone vozila sa trobojkama krstare gradom

(Espreso / Pink.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.