SAVET FPN DA ODABERE NOVE ČLANOVE: LSV traži da država poštuje autonomiju Univerziteta!
Nenad Čanak, Foto: Printscreen

stav

SAVET FPN DA ODABERE NOVE ČLANOVE: LSV traži da država poštuje autonomiju Univerziteta!

LSV poziva predstavnike vlasti da, kako kažu, adekvatnim izborom ličnosti koje bi predstavljale državu, kao osnivača, u Savetu Fakulteta političkih nauka pokaže poštovanje prema autonomiji Univerziteta i demokratskim vrednostima modernog društva

Objavljeno:

Liga socijaldemokrata Vojvodine traži da država poštuje autonomiju Univerziteta i kao osnivač za Savet Fakulteta političkih nauka odabere nove predstavnike, koji, kako navode, nisu u sukobu interesa i nisu visoki stranački funkcioneri.

Iz ove stranke povodom imenovanja imenovanje Maje Gojković i Jadranke Joksimović za članove Saveta FPN navode da je za razvoj kvalitetnog i zdravog društva neophodno poštovati moralne norme, pisane i nepisane zakone, kao i zdrave institucije sistema.

LSV poziva predstavnike vlasti da, kako kažu, adekvatnim izborom ličnosti koje bi predstavljale državu, kao osnivača, u Savetu Fakulteta političkih nauka pokaže poštovanje prema autonomiji Univerziteta i demokratskim vrednostima modernog društva.

I Demokratska stranka danas kritikuje imenovanje ministarke Gojković i Joksimović za članice Saveta FPN, uz ocenu da je reč o izuzetno važnom organu čiji članovi biraju i razrešavaju dekana, donose finansijski plan i daju saglasnost za odluke o upravljanju imovinom fakulteta, donose Statut.

Iz DS tvrde da je to što je Vlada imenovala 8 ljudi direktno povezanih sa Srpskom naprednom strankom, među kojima su i dve ministarke, u Savet Fakulteta političkih nauka je jasan signal da je SNS rešio da preuzme i FPN.

(Espreso / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.