STRAŠAN APEL NEBOJŠE STEFANOVIĆA: Nikome nije bilo svejedno nakon ovih REČI!
Nebojša Stefanović, Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

opasno

STRAŠAN APEL NEBOJŠE STEFANOVIĆA: Nikome nije bilo svejedno nakon ovih REČI!

Vojna bolnica u Nišu je od ponedeljka ponovo u kovid sistemu, a Stefanović kaže da se u njoj nalaze uglavnom pacijenti sa težom kliničkom slikom

Objavljeno: 13:30h

Ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas Vojnu bolnicu u Nišu i izrazio zabrinutost što je ta zdravstvena ustanova gotovo potpuno popunjena posle svega nekoliko dana od kako je ponovo uključena u kovid sistem.

Vojna bolnica u Nišu je od ponedeljka ponovo u kovid sistemu, a Stefanović kaže da se u njoj nalaze uglavnom pacijenti sa težom kliničkom slikom.

"Danas je Vojna bolnica Nišu već nekoliko dana u kovid sistemu i uspeli smo ono što smo pre nekoliko meseci zapoceli - da uspostavimo sistem u kome ćemo imati 50 mesta kiseoničke potpore i ovde se nalaze oni pacijenti koji su obično sa težom kliničkom slikom", rekao je Stefanović.

Zabrinjava, kaže ministar, što se bolnički kapaciteti jako brzo popunjavaju.

"Bolnica je gotovo potpuno popunjena pacijentima, što govori, naravno, da kovid napreduje, ali s druge strane, moram da zamolim građane da pokažu maksimalnu disciplinu i da se vakcinišu", rekao je Stefanović.

Naglasio je da je jedino vakcinacija pouzdan sistem da steknemo imunitet i da sprecimo dalje širenje ove opake bolesti.

Izrazio je ogromnu zahvalnost svim lekarima i medicinskom osoblju u Vojnoj bolnici u Nišu zato što, kaže, ne posustaju.

"Oni preuzimaju i sve pacijente iz Klinickog centra u Nišu kojima je to potrebno, zbrinjavaju, bore se za njih, rade sa njima i pokazuju koliko su zaista ozbiljni i odgovorni ljudi", kaže Stefanović.

Izrazio je zadovoljstvo što je danas razgovarao i sa porodicom Djenić čiji su svi članovi lekari uključeni u rad u kovid sistemu, a za koju navodi da zalužuje poštovanje i zahvalnost.

"Potpukovnik Djenić kao otac porodice, njegova supruga i dvoje dece, svi rade u kovid sistemu. I oni su, zaista, ponos i dika Srbije zato što od prvog dana učestvuju u svemu, nisu se nigde sklonili, bili su u sistemu zaštite gradana", rekao je Stefanović.

Naveo je da je porodica Djenić pokazala koliko se voli sopstvena zemlja i poziv lekara, i koliko su nesebicno bili tu da se brinu o zdravlju obolelih od kovida.

Stefanović je rekao da, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću i Vladi Srbije, imamo danas dovoljan broj vakcina i Srbija je lider u regionu po broju vakcinisanih.

Naveo je da imamo više od milion revakcinisanih građana, da se proces vakcinacije nastavlja, i još jednom pozvao građane da prime vakcinu i da time zaštite ne samo sebe, već i svoje članove porodice i prijatelje.

"Uz disciplinu, odgovornost i ozbiljnost uveren sam da možemo da pobedimo ovu opaku bolest", poručio je Stefanović.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.