OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA: Pažljivo pročitajte njenu izjavu
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/ Instagram/ buducnostsrbijeav

PRESLUŠKIVANJE PREDSEDNIKA

OGLASILA SE ZORANA MIHAJLOVIĆ O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA: Pažljivo pročitajte njenu izjavu

Ko je i sa kakvim motivima prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu treba da utvrdi istraga, rekla je Mihajlović za Politiku.

Objavljeno:

Potpredsednica Vlade Srbije i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović ocenila je da je prisluškivanje predsednika pokušaj državnog udara i ukazala da je važno da se pronađu i procesuiraju ne samo članovi kriminalnih grupa već i svi oni u državnom aparatu koji su na bilo koji način učestvovali u prisluškivanju predsednika i praćenju članova njegove prodice.

Ko je i sa kakvim motivima prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovu porodicu treba da utvrdi istraga, rekla je Mihajlović za Politiku.

"Kao da svi okreću glavu od toga da je ovo klasičan pokušaj državnog udara. U bilo kojoj zemlji, da se ovako nešto dogodi, najmanje bi bilo mesta za napade kakve imamo od pojedinih političara na čoveka koji je bio meta prisluškivanja, čak i planiranja ubistva", ukazala je Mihajlović.

Umesto toga, kako kaže, svi bi trebalo da budu složni da se organizovanom kriminalu mora stati na put, jer predstavlja najozbiljniju pretnju po političku i ekonomsku stabilnost , kaže Mihailović.

Na pitanje ko iz SNS stoji iza toga i misli da je jači od Vučića, odnosno da li ima nedodirljivih, ministarka je rekla da Vučič nije samo predsednik SNS već predsednik svih građana i neko ko po Ustavu izražava državno jedinstvo i predstavlja državu.

"I ovo nije samo pitanje borbe protiv organizovanog kriminala, već pitanje razvoja budućnosti Srbije. Da li treba da se vraćamo ne tako davnu u prošlost, da sve što smo uradili, a danas smo prepoznati i u Evropi u u svetu kao zemlja koja se razvija, bacimo i vratimo se nazadovanju zemlje? Ja nisam za to i dajem punu podršku da se sve istraži što pre , i ko god da je u tome učestvovao, bez obzira na to ko je i u kojoj god to političkoj stranci, bude tamo gde mu je mesto, na sudu i u zatvoru", istakla je Mihajlović.

Upitana da li u SNS ima podela, Mihajlović je rekla da je to velika partija sa oko 700 000 članova i najveća u ovom delu Evrope. "Prirodno je da u tako velikoj stranci imate ljude koji ne misle isto o svakoj temi. I to je u redu, ali kad su u pitanju kriminal i bilo kakve nelegalne radnje, nema i ne sme biti različitih mišljenja", ističe Mihajlović.

"Oni koji bi da rade protiv države, da kuju zavere i u čestvuju u planiranju ubistva predednika države, ne mogu biti deo SNS-a. I ako su neki možda formalno članovi, oni za nas ne postoje.Srpska napredna stranka će bez takvih ljudi biti samo još bolja i snažnija", poručila je ministarka.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.