UPOZNAJTE MIKIJA, PAPAGAJA ZLATNIH MANIRA: Moj najveći talenat je buđenje Milice čim svane!
Miki je bio raspoložen i baš se lepo raspričao, Foto: Privatna arhiva

espreso ljubimac

UPOZNAJTE MIKIJA, PAPAGAJA ZLATNIH MANIRA: Moj najveći talenat je buđenje Milice čim svane!

Miki je bio raspoložen i baš se lepo raspričao

Objavljeno:

Danas za vas imamo pravo osveženje. Ovo je Miki, papagaj rase Nimfa sa petog sprata!

Miki je bio raspoložen i baš se lepo raspričao!

Papagaj Miki
foto: Privatna arhiva

"Voleo bih da ovaj razgovor ostane naša mala tajna, jer Milica misli da ja ne umem da govorim i silno se trudi da progovorim, već zamara me time. Došao sam kod Milice kada je ona imala koronu, tačnije, donela me je njena koleginica da joj pravim društvo.

Pre mene, sa Milicom je živeo zec, sada u njegovom kavezu živim ja. Ali mu prenesite da ga ne koristim puno, tamo sam samo kada me Milica iznervira. Volim da spavam na kavezu ili na krevetu, zavisi od mog raspoloženja.

Imam 5 meseci, mažen sam i pažen kao beba. Najviše volim da jedem svoju hranu, jer mi ništa drugo i ne daje, ha ha ha. Uživam da suncokret grickam iz Micine ruke. Skoro sam napravio štetu, bio sam uporan u nameri da letim, iako mi je krilo bilo povređeno, povredio sam ga još više i krenula je krv. Kada me je Milca vratila na kavez, razmahao sam krilima što sam više i jače mogao, pa je krv završila na zidu. Kako bi privremeno sakrila štetu koju sam napravio, kupila je 3D sove i zalepila na zid. Sada mi one prave društvo kada je Milica, moja mezimica na poslu.

Papagaj Miki
foto: Privatna arhiva

Prija mi da budem sam, jer sam u prethodnom domu imao problem sa drugim pticama, tukle su me, samo zato što sam manji i slabiji od njih. Milica još uvek leči rane koje nosim odatle i hvala joj.

Ne bih voleo da donese još neku pticu, načuo sam da bi želela, jer misli da sam usamljen. Ali nisam, samo sam bio malo uplašen i umoran od puta kada sam stigao. Plašim se mraka i ona je to shvatila, pa sada spavamo isključivo sa upaljenim svetlom.

Moj najveći talenat buđenje Milice čim svane!"

Papagaj Miki
foto: Privatna arhiva

Ukoliko želite da baš vaš ljubimac postane zvezda naše rubrike, pošaljite nam njegovu priču i fotografije na ljubimac@espreso.rs

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.