DAČIĆ ČESTITAO ŽENAMA 8. MART: Imao je važnu poruku za sve pripadnice lepšeg pola!
Ivica Dačić, Foto: printscreen / TV Prva

važan dan

DAČIĆ ČESTITAO ŽENAMA 8. MART: Imao je važnu poruku za sve pripadnice lepšeg pola!

Ocenio je da žene, koje čine polovinu populavcije, treba da nastave sa svojim aktivnim učešćem u svim sferama života

Objavljeno:

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić čestitao je danas svim ženama 8. mart - Međunarodni dana žen, koji, kako je istakao, predstavlja simbol levičarskog praznika nastalog kao borba za politička, ekonomska i socijalna prava žena.

"Simbolično obeležavanje Dana žena prilika je da se podsetimo na dug put koji su žene prošle kako bi im se priznala osnovna ljudska prava ali i da im još jednom ukažemo na potrebu daljeg unapređenja njihovog položaja", naveo je Dačić u čestitki.

Ocenio je da žene, koje čine polovinu populavcije, treba da nastave sa svojim aktivnim učešćem u svim sferama života kako bi bile uključene u sve promene i rešenja koja oblikuju i utiču na društvo jer iskustvo govori da je od ključnog značaja omogućiti ženama puno i jednako učešće kako po pitanju mira i bezbednosti, tako i aktivno rešavanje svih problema.

"Imamo hrabre, obrazovane i posvećene žene koje moraju imati pravo na slobodu izbora, jednake uslove i plate za posao koji obavljaju, život bez nasilja i diskriminacije, jer bez socijalno stabilnih, uspešnih i jakih žena ne može biti ni stabilna, uspešna i jaka naša država", rekao je Dačić.

"Zato, drage dame, srećan vam vaš praznik, nastavite da idete putem uspeha, jednakog učešća i aktivnog rešavanja svih problema koje su od značaja za našu državu i društvo", zaključio je predsednik parlamenta, navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.