NEĆE BITI PORAZ KADA BIH PONUDI DRVO: Predsednik Vučić dao zanimljiv odgovor u Sarajevu!
Aleksandar Vučić, Foto: printscreen RTV Pink

srbija ne želi dominaciju u regionu

NEĆE BITI PORAZ KADA BIH PONUDI DRVO: Predsednik Vučić dao zanimljiv odgovor u Sarajevu!

Odgovarajući na pitanja novinara u Sarajevu, Vučić je kazao da se Srbija ponaša "uobičajeno, kao komšija i kao prijatelj"

Objavljeno: 12:28h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je danas navode da donacijom vakcina BiH, Srbija pokušava da nametne dominaciju u regionu.

Odgovarajući na pitanja novinara u Sarajevu, Vučić je kazao da se Srbija ponaša "uobičajeno, kao komšija i kao prijatelj".

"Ne tražimo zahvalnost, a ne pada mi na pamet ni da radim posao EU, samo sam sit šupljih priča kad jedni urade jedno - to je divno, a kad isto to urade neki drugi to onda ništa ne valja. I mi u Srbiji i vi u BiH smo se nadali vakcinama od EU a nismo ih dobili, nijednu ni u Beogradu ni u Sarajevu. Zahvalićemo se u martu ili aprilu kad dobijemo prve vakcine kroz Kovaks program", rekao je Vučić.

Komentarišući navode ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković da je vakcina AstraZeneka koje je Srbija donirala Sarajevu, najjeftinija na tržištu, Vučić je kazao da je ponudio toj zemlji da izabere bilo koju vakcinu kojom Srbija trenutno raspolaže.

"Ne mislim da je problem u AstraZeneka vakcini, jer je odlična, već kad god je u pitanju Srbija ili Aleksandar Vučić mora da postoji 500 pobočnih stvari koje će kao usput neko da izgovori kako bi rekao da su nam namere bile drugačije. Kakve namere imam u Sarajevu, kakva dominacija? Kad ne znaju šta da kažu, ljudi mogu da izgovore svašta", rekao je Vučić.

Vučić je dodao da donacija AstraZeneka vakcina protiv korona virusa BiH ne predstavlja nikakve političke "šamare" rukovodstvu BiH, već da je Srbija ustupila vakcine za koje se izborila.

Rekao je da je Srbija do vakcina protiv korona virusa došla tako što nije slušala sve što se kaže iz Brisela.

"Imali smo prednost, mogli smo da se ponašamo i mimo ustaljenih šema", rekao je Vučić i dodao da ne misli da je za rukovodstvo BiH "poraz" to što prve vakcine protiv korona virusa dobija iz Srbije.

Vučić je rekao da za Srbiju "neće biti poraz kada BiH ponudi drvo ili bilo koji proizvod", kao i da će Srbija to "oberučke da prihvati".

Dodao je da članovi Predsedništva BiH nisu kasnili na današnji sastanak, kako su to preneli pojedini novinari, već da je on stigao ranije nego što je bilo predvidjeno.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.