Vučić: Zahvalnost Putinu za čestitku za praznik i vakcine!
Vučić i Putin, Foto: Damir Dervišagić, Printskrin youtube

dug dijalog

Vučić: Zahvalnost Putinu za čestitku za praznik i vakcine!

Oni su razgovarali i o konkretnim predlozima za buduću saradnju!

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ambasadora Ruske Federacije Aleksandra Bocan-Harčenka i zamolio ga da predsedniku Vladimiru Putinu prenese zahvalnost za čestitku koju mu je uputio povodom Dana državnosti, kao i za isporuke vakcine Sputnjik V.

Kako je saopšteno iz Predsedništva Srbije, Vučić je rekao da Srbija i Rusija imaju čvrste prijateljske odnose, koji se dokazuju u različitim izazovima s kojima se dve suočavaju, pa i sada, u vreme pandemije kovid-19.

On je zato zamolio ambasadora Bocan-Harčenka da predsedniku Putinu prenese zahvalnost za isporuke vakcine Sputnjik V, jer su doprinele tome da Srbija prednjači u vakcinaciji i pružanju stanovništvu pouzdane odbrane od korona virusa.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su, s tim u vezi, razgovarali o mogućnosti da Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije i na osnovu ruske tehnologije, samostalno proizvodi vakcine.

Oni su, takođe, uoči posete potpredsednika Vlade Ruske Federacije i kopredsedavajućeg Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurija Borisova, konstatovali da se realizacija zajedničkih infrastrukturnih i energetskih projekata dobro sprovodi.

Izgradnja deonice pruge od Stare Pazove do Novog Sada koju Srbija gradi sa ruskim RŽD, ide planiranom dinamikom i završetak radova se očekuje krajem ove godine, kako je predsednik Vučić i obećao.

Oni su razgovarali i o konkretnim predlozima za buduću saradnju.

Predsednik Vučić i ambasador Bocan-Harčenko su razgovarali i o situaciji u regionu, navedeno je u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.