DAČIĆ I VULIN UDRUŽENIM SNAGAMA: Bez Skupštine nema borbe protiv mafije!
Dačić i Vulin, Foto: Damir Dervišagić

Dačić čestitao na akciji hapšenja

DAČIĆ I VULIN UDRUŽENIM SNAGAMA: Bez Skupštine nema borbe protiv mafije!

Ministar je ponovio da "Srbija neće biti parking za migrante" i da se MUP uz minimalnu primenu sile trudi da ih skloni sa ulica i smesti u kampove

Objavljeno:

Na početku današnje sednice predsednik Skupštine Srbije i ministar unutrašnjih poslova razmenili su čestitke, zahvalnost i podršku u borbi protiv mafije.

Predsednik skupštine Ivica Dačić na početku sednice čestitao je Ministartstvu unutrašnjih poslova, predsedniku Srbije, Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA) i tužilaštvu na uspešnoj akciji hapšenja kriminalaca.

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovorio je da je "borba protiv mafije nemoguća bez skupštine i učešća svakog poslanika".

Vulin je zahvalio svim poslanicima što donose dobre i primenjive zakone i ponovio da se bez dobrih zakona ne može voditi borba protiv kriminala.

U obrazloženju predloga dokumenata koji su danas pred poslanicima Vulin je rekao da oba medjunarodna sporazuma imaju svoj politički značaj.

Istakao je da je kraljevina Lesoto povukla priznanje kosovske nezavisnosti i da je sporazum o saradnji u oblasti odbrane način da Srbija pokaže koliko poštuje taj gest.

Vulin je dodao da Lesoto nije velika zemlja, ali je pokazala hrabrost da poštuje medjunarodno pravo i pozvao poslanike da podrže sporazum kao znak zahvalnosti i poštovanja.

Sa druge strane, Sporazum sa Severnom Makedonjom o saradnji u oblasti borbe protiv krijumčarenja migranata je značajan u praktičnoj primeni, jer migrantska kriza koja je počela 2015. godine neće skoro prestati.

Vulin je istakao značaj regionalne saradnje u sprečavanju ilegalnih migracija i dodao da je svaki čovek na teritoriji Srbije zaštićen zakonom, ali da i on mora da poštuje zakone.

Ministar je ponovio da "Srbija neće biti parking za migrante" i da se MUP uz minimalnu primenu sile trudi da ih skloni sa ulica i smesti u kampove.

Glasanje o svim tačkama dnevnog reda očekuje se sutra.

Bonus video:

(Espreso/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.