VULIN: Srbija razmeni oko 400 informacija sa službama Rusije!
Vulin, Foto: Ministarstvo odbrane

ministar vulin

VULIN: Srbija razmeni oko 400 informacija sa službama Rusije!

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin izjavio je danas da je Sporazum između Vlade Srbije i Vlade Rusije o saradnji o borbi protiv terorizma, koji je na dnevnom redu parlamenta, način da Srbija bude deo svetske borbe protiv terorizma....

Objavljeno:

Vulin je rekao da taj sporazum jača i unapređuje saradnju u oblasti borbe protiv terorizma, i to na sveobuhavatn način putem razmene informacija o terorističkim grupama, njihovim vođama i članovima, o njihovim finansijskim sredstvima i načinima njihovog finansiranja.

Kako je rekao, sve su to informacije koje svakoj bezbednosnoj službi znače mnogo. - Srbija je zemlja kroz koju se vrlo često ukrštaju različiti putevi. Na tim putevima mnogi koji ne žele dobro, ni Srbiji, ni čitavom svetu mogu da se nađu i da prođu. Zato je važno da naše službe prikupljaju informacije o takvim licima i organizacijama i da takvu informaciju podele - rekao je ministar.

Vulin je ocenio da MUP dobro sarađuje sa najznačajnijim partnerskim službama u okviru Ruske federacije, kao što su Savet bezbednosti Rusije, MUP Rusije, Federalna služba obezbeđenja i Federalna služba Nacionalne garde. On je dodao da MUP Srbije sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Rusije ima zaključen veći broj sporazuma u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala i regularnih migracija, readmisije, kao i u oblasti vanrednih situacija. - Posredstvom Interpola ostvarujemo saradnju kroz razmenu operativnih informacija. Godišnje je to u proseku negde oko 400 informacija koje razmenimo sa nadležnim službama Rusije, kao i kroz obuke koje organizuje ruska strana u kojima se doprinosi podizanju stepena profesionalne obučenosti pripadnika MUP-a - rekao je Vulin.

Smatra da nema nijednog razloga da se ne sarađuje sa nadležnim službama Ruske federacije ili bilo kojom drugom partnerskom službom. - Terorizam je univerzalno zlo kome se možemo suprostaviti samo tako što stavljamo Srbiju na mapu sveta i imamo što veći broj potpisanih sporazuma - rekao je Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.