ODBOR TRAŽIO DA MUP DOSTAVI IZVEŠTAJ O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA Mrdić: Videti ko je dostavljao informacije
Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, Foto: Zorana Jevtić

ODBOR ZA ODBRANU I UNUTRAŠNJE POSLOVE SKUPŠTINE SRBIJE

ODBOR TRAŽIO DA MUP DOSTAVI IZVEŠTAJ O PRISLUŠKIVANJU VUČIĆA Mrdić: Videti ko je dostavljao informacije

Taj zahtev je predložio član Odbora Uglješa Mrdić, a predsednik tog tela Aleksandar Marković i ostali su podržali tu inicijativu i zatražili da MUP blagovremeno dostavi relevantne informacije

Objavljeno:

Odbor za odbranu i unutrašnje poslove Skupštine Srbije zatražio je danas od Ministarstva unutrašnjih poslova da im u što hitnijem roku dostavi izveštaj o navodima o prisluškivanju predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Taj zahtev je predložio član Odbora Uglješa Mrdić, a predsednik tog tela Aleksandar Marković i ostali su podržali tu inicijativu i zatražili da MUP blagovremeno dostavi relevantne informacije.

Uglješa Mrdić je rekao da Odbor za odbranu i unutrašnje poslove mora da ima punu informaciju o tome i zatražio da se formira anketni odbor ili neka komisija koja bi to istražila i dala informaciju "ko je prisluškivao, ko je znao, a ko nije, ko je bio umešan, ko nije, ko je dostavio informaciju o prisluškivanju, ko je u vrhu MUP znao za to, a nije ništa preduzeo".

"Treba videti ko je dostavljao te informacije, kojim kriminalcima, tajkunima, stranim službama. Prisluškivanjem predsednika Republike ugrožena je bezbednost Srbije", zaključio je Mrdić.

Poslanik Srpske napredne stranke Srbislav Filipović podržao je inicijativu stranačkog kolege Mrdića i istakao da je tema od izuzetnog interesa za javnost.

Predsednik Odbora Aleksandar Marković rekao je da je saglasan da postoji potreba da se u što kraćem roku clcanovi odbora upoznaju sa svim relevatnim informacijama i da treba uputiti inicijativu za organizaciju sastanka na kojem bi MUP podneo izveštaj uzimajući u obzir i da postoje u sudski postupci.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.