NA DNEVNOM REDU 6 MEĐUNARODNIH SPORAZUMA I KADROVSKA REŠENJA: Počela sednica Skupštine Srbije!
Sednica Skupštine Srbije, Foto: Ana Paunković/Kurir

zasedanje je u toku

NA DNEVNOM REDU 6 MEĐUNARODNIH SPORAZUMA I KADROVSKA REŠENJA: Počela sednica Skupštine Srbije!

Sednica je sazvana na zahtev zahtevu 230 narodnih poslanika i planirano je 11 tačaka dnevnog reda

Objavljeno:

Poslanici Skupštine Srbije započeli su danas prvu vanrednu sednicu u ovom sazivu, a na dnevnom redu je šest medjunarodnih sporazuma i niz kadrovskih rešenja.

Poslanici će prvo razmatrati sporazume Srbije i Luksemburga o razmeni i uzajamnoj zaštiti tajnih podataka, o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju izmedju Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, izmene Medjunarodne konvencije o Harmonizovanom sistemu naziva i šifarskih oznaka robe, kao i dodatni protokol Svetske poštanske konvencije.

Planirano je potvrdjivanje Sporazuma o saradnji Vlade Srbije i Vlade Irana u oblasti zaštite bilja i biljnog karantina, kao i Sporazuma Srbije i Rusije o saradnji u borbi protiv terorizma.

Poslanici će u nastavku razmatrati dve odluke o izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, dati saglasnost na Finansijski plan Komisije za hartije od vrednosti za 2021. godinu, kao i izveštaj o radu Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge za 2019. godinu.

Na dnevnom redu je i predlog izmena članova i zamenika članova u skupštinskim odborima, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

Sednica je sazvana na zahtev zahtevu 230 narodnih poslanika i planirano je 11 tačaka dnevnog reda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.