BUDŽET GRADA ZA 2021. IZNOSI 245 MILIONA EVRA: Nastavljamo sa društveno odgovornim pristupom
Novi Sad / Ilustracija, Foto: Luka Stojanović

NOVI SAD

BUDŽET GRADA ZA 2021. IZNOSI 245 MILIONA EVRA: Nastavljamo sa društveno odgovornim pristupom

U narednoj godini započinje se i realizacija jednog od najvećeg kapitalno vrednog projekta, projektovanje i izgradnja četvrtog mosta preko Dunava – obilaznice oko Novog Sada

Objavljeno:

Budžet Grada Novog Sada prema predlogu koje je danas usvojilo Gradsko veće Grada Novog Sada iznosi 28,774 milijardi dinara, odnosno skoro 245 miliona evra.

Imajući u vidu stabilnost javnih finansija koja je uspostavljena prethodnih godina, planirana sredstva u budžetu za javnu potrošnju za narednu 2021. godinu, obezbeđuju nastavak društveno odgovorne politike Grada, što znači da će boravak dece u Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" ostati besplatan, da će se nastaviti sa finansiranjem privatnih vrtića, da će naši đaci prvaci ponovno dobiti besplatan komplet udžbenika.

Takođe, planiran obim budžeta omogućiće i realizaciju velikih investicija. Preko 9 milijardi dinara biće uloženo u kapitalne investicije, što predstavlja više od trećine ukupnog Budžeta . To jasno pokazuje da će Grad Novi Sad nastaviti da se razvija još većom brzinom bez obzira na krizu izazvanu epidemijom virusa Kovid-19.

Ovim Budžetom pokrećemo snažniji investicioni ciklus sa znatno većim brojem javnih investicija poput izgradnje novog doma zdravlja, izgradnja čak tri objekta Predškolske ustanove, uređenje centra Grada, izgradnja biciklističke staze na Futoškom putu, završetak radova na izgradnji Parka na Novom naselju, izrada projekta za rekonstrukciju Spensa, izgradnja Atletske dvorane sa stadionom i izgradnja sportskog kompleksa sa bazenskim sadržajem u Futogu.

U narednoj godini započinje se i realizacija jednog od najvećeg kapitalno vrednog projekta, projektovanje i izgradnja četvrtog mosta preko Dunava – obilaznice oko Novog Sada.

Velike investicije neće izostati ni u pogledu rekonstrukcije i sanacije objekata osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada.

Grad Novi Sad će kroz ovaj Budžet nastaviti politiku ravnomernog ulaganja, kako u Grad, tako i u prigradska naselja, jer su obezbeđena sredstva kojim ćemo nastaviti još većim intenzitetom da gradimo nove ulice, kanalizaciju, vodovod i svu ostalu infrastrukturu neophodnu za poboljšanje uslova života naših sugrađana u prigradskim mestima.

I ove godinr u Budžetu smo obezbedili sredstva za realizaciju mnogobrojnih zahteva za investicije, koje su građani podneli preko svojih mesnih zajednica, čime smo im omogućili da aktivno učestvuju u kreiranju budžeta i direktno utiču na poboljšanje uslova života u delovima grada u kojima žive.

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.