VAŽAN SASTANAK: Irena Vujović sa Fabricijem o saradnji i Zelenoj agendi! (FOTO)
Irena Vujović, Sem Fabrici, Foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

budući koraci

VAŽAN SASTANAK: Irena Vujović sa Fabricijem o saradnji i Zelenoj agendi! (FOTO)

Ona je navela da Srbija teži da sve pomenute oblasti u zaštiti životne sredine budu usaglašene sa regulativom i standardima EU

Objavljeno:

Ekonomski i investicioni planovi za Zapadni Balkan, kao i budući koraci u implementaciji Zelene agende u tom regionu, bili su teme sastanka ministarke zaštite životne sredine Irene Vujović sa šefom delegacije EU u Srbiji Semom Fabricijem koji je održan danas.

Ministarka Vujović upoznala je sagovornike sa prioritetima Ministarstva zaštite životne sredine, na osnovu kojih će biti definisani kratkoročni i dugoročni planovi, navodi se u saopštenju.

foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

"Trudićemo se da se fokusiramo na nekoliko najvažnijih tema, onih koje su od krucijalnog značaja za bolji standard i život građana Srbije, među kojima su borba protiv klimatskih promena, zagađenje vazduha, upravljanje otpadnim vodama i deponijama", rekla je ona i dodala da za ispunjenje tih ciljeva postoji puna podrška Vlade Srbije.

Ona je navela da Srbija teži da sve pomenute oblasti u zaštiti životne sredine budu usaglašene sa regulativom i standardima EU.

Ambasador EU Fabrici pohvalio je što je Srbija, kao i sve države Zapadnog Balkana potpisala Deklaraciju o Zelenoj agendi.

"Pred nama je mnogo posla, polje zaštite životne sredine je fascinantno zato što prožima različite segmente društva. Rad na različitim segmentima predstavlja rad na boljitku životnog standarda svih građana Republike Srbije", izjavio je on.

foto: Ministarstvo za zaštitu životne sredine

Na sastanku je postignuta saglasnost oko nastavka saradnje u oblasti zaštite životne sredine, razmenjena su mišljenja o modalitetima suočavanja sa izazovima, kao i iskustva i primeri dobre prakse koji mogu da doprinesu unapređenju kvaliteta života građana.

"Intenziviraćemo saradnju sa jedinicama lokalnih samouprava, kao i realizaciju projekata u saradnji sa EU", najavila je ministarka Vujović.

Ona je naglasila da je za Srbiju posebno važno učešće predsednika Republike Aleksandra Vučića na Samitu o klimatskim promenama koji će biti održan 12. decembra jer će građanima i na taj način biti skrenuta pažnja i podignuta svest o značaju borbe za očuvanje i zaštitu životne sredine.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.