AMERIKA PONOVO NA NOGAMA: Policija tražila begunca pa ubila crnca, nevini mladić upucan ispred brata i bake! (FOTO)
Kejsi Gudson, Foto: Printskrin

tuga

AMERIKA PONOVO NA NOGAMA: Policija tražila begunca pa ubila crnca, nevini mladić upucan ispred brata i bake! (FOTO)

Pripadnik američke Maršalske službe, u sastavu Ministarstva pravde, tražio je begunca, ali se, nakon što je pucao i ubio Gudsona, ispostavilo da on nije ta osoba. Mladić nikada nije bio kažnjavan, niti osuđivan

Objavljeno:

Američko ministarstvo pravosuđa saopštilo je u utorak da će pomoći Federalnom istražnom birou (FBI) u istrazi nakon što je policija u Kolambasu (savezna država Ohajo) saopštila da je policajac, koji je učestvovao u poteri za osumnjičenom osobom, ubio nevinog dvadesettrogodišnjeg Afroamerikanca Kejsija Gudsona.

Pripadnik američke Maršalske službe, u sastavu Ministarstva pravde, tražio je begunca, ali se, nakon što je pucao i ubio Gudsona, ispostavilo da on nije ta osoba. Mladić nikada nije bio kažnjavan, niti osuđivan.

Advokati porodice Gudson teško optužuju policiju. Njegova majka Tamala Pejn izjavila je za CNN da je policajac pucao u Kejsija dok je otključavao vrata svog stana. Mladić se srušio na očigled petogodišnjeg brata i babe stare 72 godine. Gudson se upravo vratio od zubara i nosio je sendviče koje je kupio za sebe i porodicu.

Kod sebe je imao i oružje, ali je imao dozvolu. Policajac je navodno ranije primetio da je naoružan, prenosi Si En En.

Kako prenose mediji, pre nego što je policajac ubio Afroamerikanca, između njih je izbila rasprava. Advokat porodice Šon Volton izjavio je za CNN da policija nije imala uverljivo objašnjenje zašto je pucala. Kako navodi policija, nije bilo drugih očevidaca ovog nemilog događaja, niti postoji snimak kamerom.

Advokat porodice pozvao je vlasti da pruže odgovore porodici i zatražio da policajac odgovara.

Iz godine u godinu, u Americi su sve glasniji protesti zbog policijskog nasilja nad Afroamerikancima. Najpoznatija žrtva je Džordž Flojd, koji je preminuo u Mineapolisu (Minesota) nakon što mu je policajac klečao na vratu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.