Vučević: Čelično prijateljstvo Kine i Srbije ostvareno u kontaktima Vučića i Si Đipinga i dalje će se razvijati!
Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

GRADONAČELNIK NOVOG SADA PORUČUO

Vučević: Čelično prijateljstvo Kine i Srbije ostvareno u kontaktima Vučića i Si Đipinga i dalje će se razvijati!

- Očekujem da se strateško partnerstvo naših zemalja nastavi i da novi impuls u ekonomiji našu saradnju podigne na još viši nivo, napisao je Vučević na svom instagram profilu.

Objavljeno:

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je posle video konferecije sa predstavnicima Komunističke partije Kine na svom instragram profili napisao da partnersvo dve zemlje kao i dva lidera biti nastavljeno i u narednom periodu.

- Čelično prijateljstvo Kine i Srbije ostvareno kontaktima dvojice lidera - Aleksandra Vučića i Si Đinpinga, razvijaće se i u narednom periodu, u šta sam se uverio posle današnjeg video-sastanka sa visokim predstavnicima KP Kine, koji su me detaljno upoznali sa dugoročnim ciljevima razvoja NR Kine do 2035. godine, kao i sa nedavno usvojenim preporukama za formulisanje 14. Petogodišnjeg plana za nacionalni i ekonomski društveni razvoj NR Kine. Ovaj dokument je ključna agenda koja će odrediti pravce kretanja Kine u izgradnji moderne socijalističke države nakon postizanja cilja umerenog prosperitetnog društva. Naglašavam da je Kina u poslednjih 5 godina postigla izuzetne rezultate u borbi protiv siromaštva, gde je uspela da skoro 56 miliona ljudi iz ruralnih oblasti oslobodi balasta apsolutnog siromaštva. Takođe, u ovom periodu otvoreno je više od 60 miliona novih radnih mesta, a u 2020. godini, uprkos teškoćama izazvanim pandemijom kovida 19 na svetskom nivou, očekuje se da BDP dostigne skoro 15 triliona američkih dolara. Po rečima Si Đinpinga, Kina planira da u predstojećem periodu formuliše novu strategiju tzv. "dvostruku cirkulaciju" kojim će bliže povezati domaće i inostrano tržište, a benefite te saradnje će ostvariti obe strane. U novom petogodišnjem planu poseban akcenat biće na kvalitetu prozivoda, kao i jačanju snage Kine u oblasti digitalne ekonomije i sajber prostora s težnjom da Kina učini glavni proboj u razvoju ključnih tehnologija i postane globalni lider u inovacijama. Očekujem da se strateško partnerstvo naših zemalja nastavi i da novi impuls u ekonomiji našu saradnju podigne na još viši nivo – napisao je Vučević na svom instagram profilu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.