Saša Radulović: Ovo je moja istina o poreskom dugu od milion dolara Americi!
Foto: Fonet

progovorio

Saša Radulović: Ovo je moja istina o poreskom dugu od milion dolara Americi!

- Dok sam boravio u Americi, jedini prihod mi je bila plata i sve poreze je, kao i u Srbiji, plaćala firma direktnim odbijanjem od plate - rekao je Radulović
Objavljeno:

On je naveo i da je na listi 500 najvećih poreskih dužnika u Kaliforniji, 25. na listi dužan manje od milion dolara. Radulović je u razgovoru za Nedeljnik ocenio da iza svakog napada na njega, bio sonovan ili ne, stoji "mandatarev propagandni tim".

- Mandatarev propagandni tim stoji iza najvećeg dela izmišljenih priča koje su objavljene o meni ili mojoj porodici, ali i o svim drugim koje vidi kao političke protivnike, i to je način na koji on vodi politiku. S jedne strane lažima blati protivnika uz pomoć jedne grupe visokotiražnih blatoida da bi izbrisao sve protivnike sa političke scene, a s druge lažima podgreva sliku o sebi kao o uspešnom "vođi" koji, eto, ni najmanje nije odgovoran što sve više mladih ljudi beži iz države iako je ona na pragu "zlatnog perioda".

Ko je "motivisao" Dojče vele, već sam rekao da ne znam. Ali način na koji se vodi ta priča jasno ukazuje da iza teksta stoji mnogo više od novinara koji istražuje - rekao je Radulović.

foto: Fonet

Dojče vele je prethodno objavio da na izvodu iz američke poreske službe, koji se dobija za 10 dolara, piše da dug Radulovića za porez u 2000. godini iznosi nešto više od 30.000 dolara, kao i da je dug za 2002. veći od milion dolara. U zbiru to je 1.069.670 dolara i 25 centi.

U tekstu Dojče velea se navodi i da je IRS zbog neplaćenog poreza jula 2005. godine "obznanio založno pravo u korist SAD na svu imovinu ili prava na imovinu poreskog obveznika u iznosu ovog poreza i dodatnih kazni, kamata i troškova koji mogu nastati".

(Espreso.co.rs/ Nedeljnik)

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.