SINIŠA MALI SE HITNO UKLJUČIO POSLE SEDNICE SNS: Vučićev predlog oko novog mandatara je jednoglasno prihvaćen
Siniša Mali se hitno uključio, Foto: Tanjug

VAŽNO

SINIŠA MALI SE HITNO UKLJUČIO POSLE SEDNICE SNS: Vučićev predlog oko novog mandatara je jednoglasno prihvaćen

Ono što je predsednik tražio od novog mandatara jeste da su rotacije u vladi moguće

Objavljeno: 18:39h

Ministar finansija Siniša Mali saopštio je u uključenju u dnevnik TV Prva da sednica predsedništva jeste bila jedna od tema, a to je bio predlog predsednika Vučića oko toga ko će biti novi mandatar za novu vladu.

- Mi smo kao predsedništvo jednoglasno prihvatili njegov predlog i shodno ustavnim ovlašćenjima kakve ima kao predsednik Republike Srbije. On će se večeras u 20 časova obratiti građanima Srbije i obrazložiti svoj predlog sa konkretnim imenom, kao i šta očekuje od nove vlade.

- Ono što je bila tema, osim toga, jesu dosadašnji rezultati Vlade. Poseban akcenat je bio na ekonomiji i na borbi protiv korona virusa. Tri su prioriteta za novu vladu, a to je ekonomija, Srbija 2025, bolji životni standard građana, veće penzije, rast plata, kao i rat naše vojne moći, i treće to je zdravstvena zaštita što podrazumeva ulaganje u bolnice i ceo zdravstveni sistem. Pokazalo se da ulaganje u zdravstvo bitno i da su neke zemlje bolje odreagovale, kao što je Srbija - objasnio je Mali.

- Ono što je predsednik tražio od novog mandatara jeste da su rotacije u vladi moguće, ali i da želi nova lica, novu energiju, da se da šansa mladim i novim ljudima da se pokažu. To će biti Vlada novog kontinuiteta - objasnio je Mali.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.