LETI 24 SATA I IZBACUJE RAKETE BEZ PRESTANKA: Po ovo MOĆNO tursko ORUŽJE je otišao SINIŠA MALI i dovodi ga u SRBIJU
"Barjaktar" je sistem turske proizvodnje koji se kao izuzetno efikasan pokazao u ratnim sukobima u Siriji, Iraku, Libiji, Foto: Profimedia, Google maps

opasna naprava

LETI 24 SATA I IZBACUJE RAKETE BEZ PRESTANKA: Po ovo MOĆNO tursko ORUŽJE je otišao SINIŠA MALI i dovodi ga u SRBIJU

Postavila je rekord u izdržljivosti autonomnog leta kada je 5. avgusta 2014. letela 24 sata i 34 minuta na 18.000 stopa.

Objavljeno:

Posle dugotrajnih razgovora i pregovora predsednika Srbije Aleksandra Vučića i turskog lidera Redžepa Tajipa Erdogana srpska državna delegacija otputovala je danas u Ankaru gde će ugovoriti kupovinu više sistema borbenih bespilotnih letelica tipa “barjaktar”, saznaje Informer!

Kako prenose obavešteni izvori, u Tursku su otišli ministar finansija Siniša Mali i pomoćnik ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović. Oni treba da utanače sve detalje i pripreme svu dokumentaciju i ugovor na osnovu kojih će u Srbiju stići jedan od najmoćnijih borbenih sistema bespilotnih letelica trenutno na svetu.

"Bajraktar" je sistem turske proizvodnje koji se kao izuzetno efikasan pokazao u ratnim sukobima u Siriji, Iraku, Libiji, ali i u poslednjim okršajima u Nagorno Karabahu.

Druga turska MALE UCAV (iako su je turske oružane snage okarakterisale kao taktičku BPL) jeste Bajraktar proizvođača Kale-Baykar koja je uvedena u naoružanje 2014. godine a iste godine započelo se sa razvojem naoružane varijante Bajraktar TB-2. Ova UCAV koristi isto naoružanje kao i BPL ANKA-S a borbeno je upotrebljena protiv kurdskih snaga, kako u samoj Turskoj tako i u Siriji.

Godine 2014. Bajraktar ​​je držao nacionalni rekord izdržljivosti i nadmorske visine za turske bespilotne letelice (UAV). Postavila je rekord u izdržljivosti autonomnog leta kada je 5. avgusta 2014. letela 24 sata i 34 minuta na 18.000 stopa.

Takođe je zabeležila najveću nadmorsku visinu od 27.030 stopa na svom letu 14. juna 2014. godine sa punim korisnim opterećenjem.

Bajraktar ​​TB2 je uspešno demonstrirao ispaljivanje ROKETSAN MAM-L Smart Micro Munition sa 100% tačnosti u decembru 2015.

Dok turske oružane snage opisuju Bajraktar ​​kao „taktičku bespilotnu letelicu“ kako bi mu sprečile da bude konkurent TAI Anka UAV, međunarodni standardi bi ga klasifikovali kao bespilotnu letelicu srednje izdržljivosti.

Sa svojih 650 kg teškog MTOV-a i 12-metarskom platformom raspona krila koju pokreće motor sa unutrašnjim sagorevanjem, Bajraktar ​​je u stanju da leti na 22.500 stopa i da baca teret više od 24 sata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.