Vučić: Tepić radi za tajkune i ruši Telekom, Đilas iz te kompanije uzeo 29,7 miliona evra
Vučić: Tepić radi za tajkune, Foto: Printscreen/Natalija Atanacković/Aleksandar Stojanović

KOMENTAR

Vučić: Tepić radi za tajkune i ruši Telekom, Đilas iz te kompanije uzeo 29,7 miliona evra

On je ocenio da političari "koji rade za tajkune" rade na rušenju Telekoma i izneo tvrdnje

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić "ruši" državnu kompaniju Telekom Srbija "koji pripada građanima" sa tezom "da je to kasa jedne političke partije".Tepić je izjavila u četvrtak da Telekom Srbija usmerava veliku količinu novca kako bi omogućila vladajućoj Srpskoj naprednoj stranci (SNS) da uspostavi monopol nad telekomunikacijama u Srbiji i tako održi svoj rejting, a da ju je direktor za ljudske resurse u toj kompaniji napao u ponedeljak zbog toga što je dirnula u "najveću SNS kasu u zemlji".

"Telekom je akcionarsko društvo u kojem Srbija ima većinski udeo i kapital. Postavlja se pitanje, šta je posao političara u jednoj zemlji, da li je da razaraju državni kapital, ono što pripada građanima Srbije ili da ga pomažu", kazao je Vučić tokom gostovanja na TV Pink.

Tepićkin šef uzeo 30 miliona evra od Telekoma, ne ja

On je ocenio da političari "koji rade za tajkune" rade na rušenju Telekoma i izneo tvrdnje da je predsednik SSP Dragan Đilas od 2004. do 2012. godine od te državne kompanije uzeo 29,7 miliona evra na ime svoje dve firme.

"(Uzeli su novac) od tog Telekoma koga su svi čerupali i razarali, da ne postoji na tržištu, da ga razvali njihova tajkunska grupacija. Da razvale Telekom kada ništa nije imao, gde ništa niste mogli da pronađete na Telekomovim kanalima", kazao je Vučić.

- Šokiran sam potrebom da se sve razori, bila je namenska, sad je Telekom... Šef Tepićkine partije uzeo je 30 miliona evra od Telekoma u periodu kad je bio na vlasti, na ime dve svoje kompanije... Telekom nije imao ništa a sad ima bolji program - rekao je Vučić gostujući jutros na TV Pink, te odgovarajući na pitanja o napadima političkih protivnika.

Rekao je da opozicija danas "ruši" Telekom zbog toga što nisu uspeli da kupe dve televizije sa nacionalnom pokrivenošću - TV Prvu i B92, sa ciljem da "na silu preuzmu političku vlast".

Država nije prodala ni Telekom ni EPS

Naveo je da Telekom Srbija nastoji da se proširi na kosovsko tržište, da je pokušao da uđe na tržište Albanije, kao i da je prva kompanija u Crnoj Gori, a druga u Bosni i Hercegovini.

Predsednik je istakao da država nije prodala prodala ni EPS, ni Telekom, već naprotiv, danas tražimo da sa Telekomom uđemo na KiM, u Albaniju, što nije bilo dozovljeno, dok smo sa Telekomom najvažniji operater u BiH, prvi u Crnoj Gori. "Toliko o uspesima Telekoma", podvukao je Vučić.

Istakao je da je Telekom sve snažiji, a ne slabiji, pa je cilj srušiti ga po svaku cenu. O najavama akademika Dušana Teodorovića da je "bojkotovati Telekom", rekao je da će to bit "slika i prilika uspeha Telekoma".

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.