Marinika Tepić i Vladimir Todorić podneli krivične prijave protiv članova Kriznog štaba
Marinika Tepić i Vladimir Todorić, Foto: Natalija Atanacković, Tamara Trajković

SMATRAJU DA SU PREVARENI

Marinika Tepić i Vladimir Todorić podneli krivične prijave protiv članova Kriznog štaba

Krizni štab ona je nazvala „privatnim štabom Aleksandra Vučića i njegove klike, paravan koji je napravljen za ovu strašnu prevaru građana“

Objavljeno: 14:54h

Potpresednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i advokat Vladimir Todorić podneli su danas krivičnu prijavu protiv premijerke Ane Brnabić, ministra zdravlja Zlatibora Lončara i četiri lekara člana Kriznog štaba, zbog sumnje u izazivanje opšte opasnosti i ugrožavanja života i zdravlja.

Tepić je, posle podnošenja prijave, novinarima rekla da su Brnabić, Lončar, Zoran Gojković, Darija Kisić Tepavčević, Branimir Nestorović i Predrag Kon svi zajedno obmanjivali javnost još od marta, kada su „vrlo svesno tempirali početak epidemije“ zbog izbora.

Kako je istakla Tepić, postoje dokazi da su članovi Kriznog štaba vrlo svesno objavljivali javnost i manipulisati informacijama.

Ona je objasnila da je zato, zajedno sa Todorićem, odlučila da, zbog velike prevare građana, krivičnom prijavom „zapečati“ tu situaciju, u ime svih obolelih i preminulih.

Tepić je novinarima rekla i da je, uoči dolaska Brnabić i Lončara u Novi Pazar, neko tokom noći skinuo umrlice sa javnih tabli u gradu gde se one kače, „kako bi čak i na ovaj način lažno prikazala stanje u tom nesrećnom gradu“.

Todorić je konstatovao da je i sam Kon priznao da je Srbija nespremna dočekala pandemiju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.