VESIĆ SE OGLASIO O KOSOVU: Vučić ne pristaje na ultimatume
Vesić:Vučić ne pristaje na ultimatume, Foto: Zorana Jevtić, Profimedia

BEOGRAD JE SPREMAN

VESIĆ SE OGLASIO O KOSOVU: Vučić ne pristaje na ultimatume

Kako kaže, projekat nezavisnog Kosova je propao, jer da je uspeo danas se ne bi pričalo o tome

Objavljeno: 11:04h

Beograd je pokazao da je spreman za razgovor sa Prištinom, spreman za normalizaciju života, ali nije spreman da prizna samoproglašenu nezavisnost Kosova, kaže funkcioner SNS i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je za TV Pink naglasio da predsednik Aleksandar Vučić ne pristaje na ultimatume, da se uvek bori za interese Srbije i da će znati da odgovori na ovaj, kao i na sve druge predloge koji stižu iz Brisela.

"Sa Vučićem su probali 2013. godine da samo postave papir da se potpiše. Većina srpske delegacije je bila za to da se prihvati, Vučić je odbio . Ako hoće da se prizna Kosovo neka Tanja Fajon nametne Srbima Đilasa (Dragana) i Tadića (Borisa). To su političari koji će ispuniti njihove želje, njihove želje Vučić nikada neće ispuniti", rekao je Vesić.

Kako kaže, projekat nezavisnog Kosova je propao, jer da je uspeo danas se ne bi pričalo o tome već bi bili članica UN i drugih međunarodnih organizacija.

Posle 12 godina, kako je rekao, vrši se pritisak na Srbiju ne da prizna, već da omogući da lažna država uđe u međunarodne institucije.

"Ovo je pokušaj da projekat koji je doživeo fijasko sačuvaju. Predsednik Vučić je uspeo nešto što njegovi prethodnici ne da nisu uspelu, već nisu ni pokušavali a to je da pitanje KiM stavi na dnevni red najvećih svetskih sila, ne samo u Moskvi i Pekingu koji nisu priznali Kosovo, već u Briselu, Vašingtonu, Berlinu, tamo gde su priznali nezavisnost", naveo je on.

Dodaje da je Vučić uspeo da promeni stav kod vodečhih sila da se moraju poštovati srpski interesi i da je to istorijska promena, jer predsednik Vučić nije startovao od nule, već je to problem koji postoji 100 godina i nisu ga rešili ni kralj Aleksandar, Tito, Đinđić, Koštunica, Tadić, već je bio samo gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.