VUČIĆ ME JE ZAMOLIO DA NE MENJAM IME SARAJEVSKE ULICE: Vesić o temi o kojoj se digla VELIKA BURA
Goran Vesić, Foto: Printcsreen

OGLASIO SE

VUČIĆ ME JE ZAMOLIO DA NE MENJAM IME SARAJEVSKE ULICE: Vesić o temi o kojoj se digla VELIKA BURA

Ne može nama biti važniji Mateja Gubac od Ružice Sokić rekao je Vesić i zapitao da li je on zadužio i pružio Srbiji više od Ružice Sokić

Objavljeno:

Mnogo bure u javnosti digla je odluka beogradskih vlasti da promene imena ulica u Beogradu koja nose ime po toponimima iz SFRJ.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objasnio je gostujući u Jutarnjem programu TV Prve da nije reč o brisanju istorije već da se radi o poštovanju srpske istorije.

Rekao je i da je o promeni imena ulica u Beogradu razgovarao i s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem koji ga je, kako kaže, lično molio da se ne menja ime Sarajevske ulice.

S druge strane, naglasio je Vesić, u Sarajevu su izmenjena imena svih ulica koje su imale nazive po ličnostima iz Srbije i one se sada zovu po njihovim ličnostima.

"Nema razloga da držimo imena s toponomima iz države koja više ne postoji. Nema potrebe da Beograd ima Hrvatsku ulicu jer nigde u državi hrvatskoj ne postoji Srpska ulica. Ne možemo biti mazohisti i jedini imati imena po toponimima iz Hrvatske, Bosne, Sloveije...", rekao je Vesić.

Na pitanje da li je reč o političkoj odluci, on je rekao: "Kako možete da kažete da je to politička priča kada štitimo naš nacionalni identitet."

Ne može nama biti važniji Mateja Gubac od Ružice Sokić rekao je Vesić i zapitao da li je on zadužio i pružio Srbiji više od Ružice Sokić.

"U Beogradu će ulice nositi imena ljudi koji su važni za Srbiju i po onima koji su zadužili čovečanstvo", zaključio je Vesić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.