KINEZI DONIRALI OPREMU SRPSKOM MUP-u: Ovo je donacija za ponos srpske policije!
Stefanović je prisustvovao primopredaji opreme, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

SAOPŠTENјE

KINEZI DONIRALI OPREMU SRPSKOM MUP-u: Ovo je donacija za ponos srpske policije!

Kineska kompanija „NUKTEK“ danas je donirala Ministarstvu unutrašnjih poslova 14.000 zaštitnih maski N95, dvoja KD vrata sa meračem temperature, pet jedinica za karantin i 15 posebnih kamera za merenje temperature.

Objavljeno: 14:33h

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas primopredaji zaštitne opreme i uređaja, koje je kineska kompanija „NUKTEK“ donirala Ministarstvu unutrašnjih poslova, i istakao da je ova donacija samo još jedan dokaz čeličnog prijatelјstva Srbije i Kine.

„U prethodnim nedelјama i mesecima Srbija se, kao i druge zemlјe, suočavala sa korona virusom. U svakom trenutku naše borbe imali smo podršku Narodne Republike Kine, zemlјe koja se uspešno borila sa korona virusom i koja je pokazala da mere koje primenjuje daju rezultate. Te mere, koje je Srbija primenjivala u saradnji sa kineskim ekspertima koji su došli u našu zemlјu, dale su rezultate i u Srbiji i pokazale da možemo efikasno da zaštitimo naše stanovništvo“, rekao je Stefanović.

foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Kineska kompanija „NUKTEK“ danas je donirala Ministarstvu unutrašnjih poslova 14.000 zaštitnih maski N95, dvoja KD vrata sa meračem temperature, pet jedinica za karantin i 15 posebnih kamera za merenje temperature.

Ministar je putem video-konferencijske veze razgovarao i sa generalnim direktorom „NUKTEK“-a Cićjan Čenom, u prisustvu ambasadorke Narodne Republike Kine u Beogradu Čen Bo, kojem se zahvalio na donaciji i uputio mu poziv da poseti Srbiju.

foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

„Reč je o izuzetno značajnoj donaciji za zaštitu zdravlјa pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i svih građana Srbije. Današnja donacija samo je jedna u nizu donacija koje je Kina dala Ministarstvu unutrašnjih poslova“, rekao je ministar.

On je razgovarao sa ambasadorkom Čen Bo i o donaciji mobilnih kamion skenera, u vrednosti od devet miliona evra, koje će Kina uputiti Ministarstvu unutrašnjih poslova, a koji će imati višestruku upotrebu.

„Narodna Republika Kina i ambasdorka Čen Bo i ovim gestom pokazali su da žele da dalјe grade blisko prijatelјstvo koje su uspostavili predsednici Aleksandar Vučić i Si Đinping. Visoke tehnologije mogu da imaju izuzetnu ulogu u zaštiti zdravlјa i bezbednosti stanovništva i kroz naše zajedničke projekte hoćemo pokažemo građanima da brinemo o njihovom zdravlјu, bezbednosti i dalјem snažnom napretku“, naglasio je Stefanović.

foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Ambasadorka Čen Bo istakla je dobru saradnju kompanije „NUKTEK“ i Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Ovom donacijom „NUKTEK“ želi da pomogne Srbiji u dalјoj kontroli epidemije. Kina i Srbija se bore protiv korona virusa rame uz rame. Epidemija je i Srbiji i u Kini danas pod kontrolom, život se vraća u normalu, a kineski narod nikada neće zaboraviti koncertom podrške Kini na Kalemegdanu, gde sam upravo bila zajedno sa ministrom Stefanovićem. Takvu podršku srpskog naroda, kineski narod nikad neće zaboraviti“, rekla je Čen Bo.

Ambasadorka je naglasila da će saradnja između dve zemlјe biti nastavlјena i da će se čelično prijatelјstvo između Srbije i Kine u budućnosti i dalјe učvršćivati.

Generalni menadžer „NUKTEK“-a za Evropu Ćijan Fu, koji je prisustvovao sastanku, predstavlјajući nove proizvode za borbu protiv virusa zahvalio je Vladi Republike Srbije na svemu što je učinila za kineske državlјane koji su boravili u našoj zemlјi u protekla dva meseca, ali i pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova koji su bili na ulicama kako bi zaštitili građane.

On se zahvalio i kineskoj Ambasadi i ambasadorki Čen Bo za koju je rekao da je otvorila novu oblast saradnje srpske i kineske vlade.

„Ovo nije samo donacija tehnologije. Želimo da uputimo najlepše želјe svim građanima Srbije kroz ove maske. Naše porodice su donirale maske, a deca su oslikala crteže na kojima su prikazane najbolјe želјe koje upućujemo vašem narodu“, istakao je Fu.

Beograd

Broj: 368/20

22. maj 2020. godine

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Ministarstvo unutrašnjih poslova)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.