UHAPŠEN MIODRAG POLEDICA! Pao DRŽAVNI SEKRETAR u ZORANINOM MINISTARSTVU
Miodrag Poledica i Zorana Mihajlović, Foto: Filip Plavčić/Ministarstvo građevine

AKCIJA MUP

UHAPŠEN MIODRAG POLEDICA! Pao DRŽAVNI SEKRETAR u ZORANINOM MINISTARSTVU

Prethodno je radio u firmama „Direktna trgovina“, JP „Parking servis“, „Inex rent-a car“, „Autocentar Bora Kečić“ i „M&D cooperation“

Objavljeno: 11:52h

Kako pišu mediji, danas je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, nakon višemesečnog predistražnog postupka sprovedenog u saradnji sa Odeljenjem za borbu protiv korupcije MUP-a RS, u nastavku predistražnog postupka, a u vezi sa zloupotrebama u PD „Infrastruktura železnice“a.d., lišeno je slobode pet lica među kojima je i M. P., državni sekretar Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Postoje osnovi sumnje da su ova lica izvršili krivična dela zloupotreba službenog položaja i zloupotreba u vezi sa javnom nabavkom u periodu od avgusta 2018. do maja 2019. godine.

Jedini državni sekretar u ovom ministarstvu sa inicijalima M. P. je Miodrag Poledica, ustanovili smo pregledom sajta ovog ministarstva.

Poledica je rođen u Beogradu 1969. godine. Osnovnu i srednju školu završio u Beogradu, diplomirao na Saobraćajnom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu završio specijalističke studije „Menadžment javne uprave“.

Na funkciju državnog sekretara u Ministarstvu građevinarstrva, saobraćaja i infrastrukture imenovan u aprilu 2014. godine a prethodno od avgusta 2012. godine obavljao istu funkciju u Ministarstvu saobraćaja. Od 2003. do 2012. godine obavljao dužnost načelnika Odeljenja za železnički i intermodalni transport u ovom ministarstvu.

Prethodno je radio u firmama „Direktna trgovina“, JP „Parking servis“, „Inex rent-a car“, „Autocentar Bora Kečić“ i „M&D cooperation“.

Predsedavajući je za pregovaračka poglavlja: 14-Transportna politika i 21-Transevropske mreže u pregovorima sa EU. Govori engleski jezik. Oženjen je i otac dvoje dece.

Postoje osnovi sumnje da su zaposleni u PD „Infrastrukture železnice“ M. J., B. A. i P. Ć., u postupcima javne nabavke suprotno Zakonu o javnim nabavkama, kršeći i druge propise zloupotrebili svoja ovlašćenja i službene položaje, u čemu im je pomogao M.P., kako bi favorizovali privredno društvo čiji je direktor Z.S., u dobijanju poslova izvođenja radova na železnici. Radi fingiranja postojanja konkurencije i privida legalnosti osumnjičeni M.M. direktor drugog privrednog društva davao je tzv. "uslužne ponude“ kojima je obezbeđivana izvesnost dobijanja posla za privredno društvo direktora osumnjičenog Z.S.

U toku su pretresi na više lokacija u Beogradu i Novom Sadu.

U narednih 48 sati, lica će biti privedena i saslušana u Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.