OVE LEPOTICE MIŠE VACIĆA BORE SE PROTIV FEMINIZMA?! Srpska desnica osnovala novo SUMANUTO telo
Poseban akcenat dat je na značaju tradicionalne uloge žene u društvu, odnosno porodice kao osnovne ćelije ljudskog društva, Foto: Printscreen

hitčina

OVE LEPOTICE MIŠE VACIĆA BORE SE PROTIV FEMINIZMA?! Srpska desnica osnovala novo SUMANUTO telo

Vacić je ponovio da je Kolo osnovano sa ciljem da ovaj savet Desnice bude efektivna brana feminizmu, i da srpska žena opet bude tradicionalna, patrijarhalna, da bude odana supruga i majka

Objavljeno:

Nakon što je ukazom predsednika Srpske Desnice Miše Vacića pre četiri meseca osnovano Kolo žena Srpske Desnice, održan je i prvi konstitutivni sastanak kome je prisustvovao i predsednik Vacić sa svojim saradnicima – šefom kabineta Ivanom Borić i generalnim sekretarom Aleksandarom Zdravkovićem.

Predsednik Srpske Desnice poželeo je pre svega puno uspeha u radu i naglasio da ima velika očekivanja od Kola, koje će u budućnosti činiti i okosnicu delovanja Srpske Desnice.

Vacić je takođe istakao da se u Desnici na mnogim istaknutim funkcijama nalaze upravo žene – Suzana Stamenković, odbornik Srpske Desnice i zamenik predsednika Skupštine opštine u Niškoj banji, Davorka Mitrović, odbornik u Požarevcu, dr Radmila Ristić Mrkalj poverenik SD za Vračar, Milica Stojović predsednik Opštinskog odbora Srpske Desnice u Zemunu, dr Tatjana Jocović predsednik Saveta za zdravlje i borbu protiv bele kuge.

foto: Printscreen

Takođe, predsednik Srpske Desnice osvrnuo se na činjenicu da je Srpska Desnica pokrenula inicijativu da peti oktobar bude Dan Milunke Savić, najveće heroine Velikog rata, i da se time odaje počast heroju, ženi koja je zadužila srpstvo.

foto: Printscreen

Predsednik Kola žena Aleksandra Đoković se zahvalila na podršci i iznela plan rada kojim su definisane planirane aktivnosti za naredni period. Poseban akcenat dat je na značaju tradicionalne uloge žene u društvu, odnosno porodice kao osnovne ćelije ljudskog društva. Date su smernice za dalja delovanja u cilju ostvarivanja nacionalnih interesa. Đoković je ovom prilikom predstavila i sve članove kola, a dogovoreno je da njen potpredsednik bude Slavica Latinović.

foto: Printscreen

Vacić je ponovio da je Kolo osnovano sa ciljem da ovaj savet Desnice bude efektivna brana feminizmu, i da srpska žena opet bude tradicionalna, patrijarhalna, da bude odana supruga i majka, da bude sve ono što su bile naše prabake i bake u skladu sa današnjim vremenom.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.