ŠTA SE OVO DEŠAVA? Patrijarh Irinej nije dobio poziv da dođe u CRNU GORU!
Patrijarh Irinej i Aleksandar Vučić, Foto: Beta/ Dimitrije Goll

reakcija izostala

ŠTA SE OVO DEŠAVA? Patrijarh Irinej nije dobio poziv da dođe u CRNU GORU!

Crnogorski portal IN4S je objavio, pozivajući se na nezvanična saznanja, da bi patrijarh sutra mogao da se sastane sa mitropolitom Amfilohijem

Objavljeno:

Patrijarh srpski Irinej imao je dobru volju da sa vernicima i narodom u Crnoj Gori bude tokom božićnih praznika, ali mu ta želja neće biti ispunjena, jer nije dobio poziv eparhija u Crnoj Gori, saznaje Tanjug u vrhu SPC.

Patrijarh je, kako je rečeno Tanjugu, imao dobru volju da za božične praznike bude uz vernike i srpski narod Crne gore, u ovim, po njih i SPC teškim, trenucima, ali je, uprkos tome što se znalo za tu njegovu želju, poziv iz nadležnih eparhija izostao.

Naime, po takozvanoj horizontalnoj organizaciji SPC, patrijarh nije vrhovni starešina, već je jednak sa episkopima, pa tako nije uobičajno da dođe u posetu nekoj eparhiji, a da ga nadležni vladika ne pozove u goste.

Istovremeno, crnogorski portal IN4S je objavio, pozivajući se na nezvanična saznanja, da bi patrijarh sutra mogao da se sastane sa mitropolitom Amfilohijem i episkopima budimljansko-nikšićkim Joanikijem i zahumsko-hercegovarčkim i primorskim Dimitrijem.

U Patrijaršiji u Beogradu za Tanjug navode da "ne znaju ništa o dolasku" episkopa iz Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.