Maja Nikolić na saslušanju! Falsifikovala potpise za izbore? (FOTO)

snalažljiva mala

Maja Nikolić na saslušanju! Falsifikovala potpise za izbore? (FOTO)

Policija proverava ko je odgovoran za falsifikovanje 5.900 parafa za izbore. Pevačica je navodno povezala republikanca Jelikića i "Rusa" Marića kako bi prikupili potpise
Objavljeno:

Policija će zbog afere sa falsifikovanjem potpisa za izborne liste Republikanske stranke i Jedinstvene ruske stranke saslušati republikance Nikolu Jelikića i Nikolu Sandulovića, kao i pevačicu Maju Nikolić, inače članicu ove partije. Batali rijaliti, politika je biznis: Maja Nikolić osvanula na bilbordu jedne stranke! (FOTO) Ispitivanje sumnjivih potpisa pokrenuto je po nalogu Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, a na osnovu izveštaja Republičke izborne komisije u kojem je traženo da se proveri verodostojnost podnetih potpisa za dve sporne liste. Afera je otkrivena kad su u RIK primetili "čudne pečate" Osnovnog suda u Šapcu na izbornoj listi Jedinstvene ruske stranke. Sumnja se probudila, jer je bilo 5.000 identičnih overa. Kasnije su isti otisci pečata, njih 900, uočeni i na listi republikanaca koja je već proglašena. Jedinstvena ruska stranka je u međuvremenu povukla listu.

Policija je veštačenjem utvrdila da su sporni pečati na obe liste odštampani laserskim štampačem. Zbog toga je najpre saslušan nosilac liste JRS Zoran Marić. On je u policiji izjavio da potpise nisu sakupljali sami, već su za to angažovali direktora Republikanske stranke Nikolu Jelikića, koji im je, navodno, za to uzeo oko 4.500 evra. Njih dvojicu, prema Marićevoj izjavi, spojila je pevačica i članica Republikanske stranke Maja Nikolić. Zvezda Farme ode u političare! I to u stranku baje koji je bio Slađom Đogani! (FOTO) Marić je inspektorima ispričao da se on Nikolićevoj požalio da ne može da sakupi dovoljno potpisa za izbornu listu. Na to mu je ona, navodno, odgovorila da ima rešenje i upoznala ga sa Jelikićem. Njega policija juče nije locirala, ali on, kako mediji pišu planira da danas sa advokatom ode u policiju. - Kao predsednik stranke nisam se bavio tehničkim stvarima oko sakupljanja potpisa, tako da ne znam da li je nešto neregularno. Ne treba bacati ljagu na celu stranku. Sumnju na "slučaj" baca to što je naša lista prihvaćena 4. aprila, a "problem" je nastao tek 11. aprila. Mi imamo nespornih 10.000 potpisa i odbijanje naše liste bilo bi bezakonje - rekao je lider republikanaca, Nikola Sandulović.
Policija je potvrdila da je među potpisima građana koji su podržali izbornu listu Republikanske stranke bilo oko 900 falsifikata, ali ipak nije isključeno da ona neće učestvovati na izborima, izjavio je večeras predsednik Republičke izborne komisije Dejan Đurđević. Sa tih 900 falsifikovanih potpisa oni padaju ispod 10.000 potpisa koji su potrebni po zakonu, kazao je Đurđević novinarima, i dodao da je otežavajuća okolnost u tome što je lista već proglašena i pravosnažna, i istekli su rokovi za žalbu. Prema njegovim rečima, RIK će ipak razmotriti da li u izbornom postupku postoji mogućnost da se iskoristi vanredni pravni lek proglašenje rešenja ništavnim. Na pitanje da li je i pored falsifikovanih potpisa moguće da se ta lista nađe na zvaničnom biračkom listiću, Đurđević je odgovorio da je to ipak nažalost moguće. (Espreso.co.rs/ novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.