SRBIJA JE JAKO PONIZILA ALBANCE U UJEDINJENIM NACIJAMA! U Njujorku se vodi rat za KOSOVO, a bitka je oko ovog broja
Generalna skupština UN, Foto: Profimedia, Ilustracija/Espreso.co.rs

MAGIČNI BROJ

SRBIJA JE JAKO PONIZILA ALBANCE U UJEDINJENIM NACIJAMA! U Njujorku se vodi rat za KOSOVO, a bitka je oko ovog broja

Ovo je najveći poraz Prištine

Objavljeno:

Srbija polako ali sigurno dobija bitku za nepriznavanje lažne države Kosovo! Prema najavi šefa srpske diplomatije Ivice Dačića uskoro će i 15 država povući priznanje tzv Republike Kosovo, a Srbija se približiti magičnoj cifri 97!

Šta je magična cifra 97 i zašto je ona toliko važna za Srbiju?

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je spisak Prištine koje su priznale nezavisnost Kosova "potpuno razbijen" i dodao da je cilj Srbije da taj broj padne ispod 97 zemalja, što je manje od polovine članica UN.

- Na njihovoj listi su i zemlje koje zvanično kažu da su zamrznule odluku o priznanju, poput Egipta i Perua. Taj spisak Prištine od 117 zemalja je potpuno razbijen, nama je cilj da taj broj padne ispod 97 što je manje od polovine članica UN jer nam je bitno da kod glasanja u međunarodnim organizacijama imaju perspektivu da ne mogu da prođu - kazao je Dačić.

Iz ovoga se vidi da je važno da broj država koje su priznale tzv Republiku Kosovo u Generalnoj skupštini UN padne ispod 97, jer onda Priština ne bi imal nikakve šanse da uopšte aplicira za članstvo u Unesko, Interpol i druge međunarodne institucije.

foto: Beta

Generalnu skupštinu UN danas čine 193 članice, stoga, ukoliko broj onih koje su priznale nezavisnost Kosova bude manji od 100, to znači da više od polovine zemalja ne priznaje južnu srpsku pokrajinu kao samostalnu državu.

Tvrdnja da manje od 100 zemalja sveta priznaje nezavisnost Kosova, posle 10 godina od samoproglašenja, može predstavljati argument u rukama Srbije.

Vrlo je važno osujetiti i plan Prištine i Albanaca koji idu na to da dobiju glas 2/3 članica UN, kako bi Kosovo steklo eventualno status posmatrača, kao Palestina.

foto: Beta

Dakle sa padom ispod broja 97 država koje su priznale nezavisnu državu Kosovo pada u vodu i san Albanaca iz Prištine o stolici, makar i posmatračkoj na Ist riveru!

Kako kaže šef srpske diplomatije Ivica Dačić, pre početka dijaloga Beograda i Prištine, 87 zemalja je priznalo Kosovo, a tokom dijaloga još 23 zemlje, jer su zapadne i islamske zemlje vodile jaku kampanju.

„Kad se vrati na 87, onda možemo da razmislimo da prestanemo sa kampanjom povlačenja priznanja, a ne verujem da ćemo ni tada“, naveo je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.