ZA LJUBAV JE POTREBNO DVOJE!  Dačić se oglasio zbog TENZIJE koja se digla oko pesme, TAMO DALEKO! BIO JE BRUTALAN
Ivica Dačić, Foto: Filip Plavčić

POLITIČAR IZJAVIO

ZA LJUBAV JE POTREBNO DVOJE! Dačić se oglasio zbog TENZIJE koja se digla oko pesme, TAMO DALEKO! BIO JE BRUTALAN

Pesma 'Tamo daleko' zaista nema veze sa aktuelnim dešavanjima - rekao je Dačić!

Objavljeno:

Mi nemamo bližeg naroda niti bliže zemlje nego što je to Crna Gora, ali za ljubav je potrebno dvoje, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

- Ne znamo šta je loše u humanitarnom koncertu za Kosovo i za Srbe na Kosovu i Metohiju i ne znam šta je loše u srpskim pesmama. Pesma 'Tamo daleko' zaista nema veze sa aktuelnim dešavanjima - rekao je Dačić, komentarišući tenzije nakon humanitarnog koncerta.

On se, gostujući na Radio-televiziji Srbije, osvrnuo na krivične prijave koje je Ministarstvo kulture Crne Gore najavilo protiv organizatora i učesnika humanitarnog koncerta "Za naše Kosovo i Metohiju" održanog u utorak u Herceg Novom.

Koncert je održan u okviru tradicionalne manifestacije "Trg od ćirilice", a učesnicima i organizatorima se na teret stavlja kršenje niza članova – isticanje simbola drugih država, skrnavljenje državne himne i isticanje političkih i nacionalističkih poruka.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je tim povodom pozvao sve da se, kako je naveo, manu izmišljanja raznih tema kako bi podizali negativnu atmosferu u regionu i dodao da Srbija sa svima želi korektne odnose.

- Spušatanje tenzija je u interesu svima - kazao je Dačić i istakao da u Srbiji postoji niz manifestacija na kojima su isticani simboli Crne Gore.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.