PLAKALI SU JER SU DECA PORASLA, POBEGLI OD DEBAKLA, NOSILI MEGAFON: Ovi srpski političari su NAPUSTILI fotelje
Oni su otišli sa mesta šefa stranke, Foto: Prentscren / Marina Lopičić Dragan Udovičić Tanjug / Zoran Žestić

ČUDO NEVIĐENO

PLAKALI SU JER SU DECA PORASLA, POBEGLI OD DEBAKLA, NOSILI MEGAFON: Ovi srpski političari su NAPUSTILI fotelje

Oni su preuzeli odgovornost

Objavljeno:

Najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da razmišlja o povlačenju sa čela SNS zatalasala je duhove na političkoj sceni, naročito što Srbi nisu navikli da se lideri političkih partija povlače sa čela stranke u trenutku kada su najjača opcija u Srbiji!

Na srpskom političkom nebu češće će se pronaći naslovi poput: "Sto godina na čelu stranke!", ali veoma teško da je neki lider napustio svoju partiju u trenutku dok ima ubedljivo većinsku podršku u Srbiji.

Baš po toj "sto godina na čelu stranke", možemo se uveriti da su Srbi retko spremni da napuste svoje fotelje. Tako na vrhovima političkih stranaka više decenija gledamo ljude poput Vuka Draškovića, Rasima Ljajića, Vojislava Šešelja, Nenada Čanka, Velimir Ilić, Sulejmana Ugljanina...

Retki su oni koji podignu sidro onda i kada vide da je vreme da odu.

Sa mesta lidera šefa partije otišlo je veoma mali broj ljudi koji se gotovo na prste mogu nabrojati.

Svoje fotelje u partijama napuštali su tako Vojislav Koštunica, posle izbornog kraha, Dušan Mihajlović, takođe razlog za povlačenje bio je izborni debakl, Miroljub Labus koji je otišao sa čela sada već zaboravljene G17+.

Sa mesta predsednika stranke otišli su Boris Tadić, Dragan Đilas, svojevremeno iz DS, neki će reći i da su pomenuta dvojica smenjena, ali epilog je isti, Bojan Pajtić, takođe je otišao iz redova demokrata kao i Dragan Šutanovac. Dok je čelo PSG napustio Saša Janković, a zamenio ga je Sergej Trifunović.

Ipak pravi presedan u istoriji Srbije uradio je Tomislav Nikolić, koji je odmah posle pobede na predsedničkim izborima napustio mesto lidera SNS i postao "predsednik svih građana".

Ukoliko smo nekoga preskočili, nije bilo namerno, dopišite nam u komentarima koga smo zaboravili da je svojevoljno otišao sa mesta prvog čoveka neke od partija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.