MENI SE LIČNO SVIĐA ŠTA SNS RADI Isplivao STARI SNIMAK JOVA BAKIĆA: Kako li danas gleda na ovu svoju izjavu (VIDEO)
Sociolog Jovo Bakić, Foto: Zorana Jevtić

mnogi su zatečeni

MENI SE LIČNO SVIĐA ŠTA SNS RADI Isplivao STARI SNIMAK JOVA BAKIĆA: Kako li danas gleda na ovu svoju izjavu (VIDEO)

Dok jedni tvrde da je u pitanju spin, drugi su već osudili Bakića da je licemer

Objavljeno: 20:02h

Sociolog Jovo Bakić više puta je izjavljivao kako aktuelna vlast neće otići bez sile zato što je "mafijaška u svojoj suštini". Kako često napominje, parlament ne postoji, a umesto njega se nalazi "štala u kojoj jedan poslanik "muče", a drugi "buruče".

S druge strane, smatra da je čitava priča o ujedinjavanju opozicije iritantna i da se direktno protivi toj ideji i retorici, jer je "retorika iritantna, a ideja pogrešna".

Srpska napredna stranka je tigar od papira i kad im "kola krenu nizbrdo" desiće im se ono što se desilo i Demokratskoj stranci, koja je isto tako imala jednu lepu i čvrsto organizovanu strukturu, koja se srušila čim su kola krenula nizbrdo, ocenio je Bakić.

Iako ga mnogi napadaju zato što je veliki kritičar vlasti, neki su se dosetili da na Tviteru podele njegov snimak iz 2012. godine u kom se čuje kako otvoreno kritikuje Demokratsku stranku. Pored toga, on je pozitivno "ocenio" Srpsku naprednu stranku.

- Meni se lično dopada to što je SNS ponudila i nekim ličnostima čak i političkim protivnicima ili nestranačkim ličnostima da budu u Vladi. Mislim da je to dobra stvar, videćemo kako će se oni snaći, ali mislim da je šteta što Demokratska stranka nije iskoristila priliku da pokaže da su joj interesi države bitniji od stranačkih interesa.

To je naravno pokrenulo gomilu komentara. Bilo je dosta onih koju su ocenili da je ovo pogrešan trenutak da se plasiraju njegove stare izjave i da je u pitanju običan spin.

S druge strane, mnogi su došli do zaključka da je u pitanju licemerstvo poznatog sociologa.

Kako vi komentarišete snimak koji je privukao ovoliku pažnju?

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.