VUČIĆ ODLAZI IZ POLITIKE? Funkcioneri SNS otkrivaju kako će NAPREDNJACI dalje bez SELEKTORA i KAPITENA
Aleksandar Vučić na sednici GO SNS, Foto: TANJUG / ZORAN ZESTIC

SAMO ZA ESPRESO.CO.RS

VUČIĆ ODLAZI IZ POLITIKE? Funkcioneri SNS otkrivaju kako će NAPREDNJACI dalje bez SELEKTORA i KAPITENA

Vrh Srpske napredne stranke o smenama u stranci

Objavljeno: 14:22h
Darko Zlojutro

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da bi bar još deset godina "mogao da se bavi ovim poslom", jer se mu se ni za toliko njegovi politički protivnici ne bi približili, ali mu to ne pada ranije i povući će se "mnogo ranije".

On je, gostujući u jutarnjem Dnevniku Radio televizije Srbije, rekao da "ne potcenjuje nikog već govori o razultatima".

"Što se tiče mog sklanjanja nema sumnje da će sledeće godine neko drugi preuzeti Srpsku naprednu stranku", rekao je Vučić.

Na pitanje da li to znači da se neće kandidovati na skupštini stranke, on je odgovorio da je "to više puta rekao, nije to neka novost ni tajna".

Kako je naveo, "mora čovek da zna kada je vreme da dodje do odredjenih promena i da zna kada je vreme da sebe na poistoveti sa državom i da pomisli da je to samo za njega".

Na pitanje šta će značiti njegovo povlačenje sa mesta lidera stranke za stranku, s obzirom na rejting koji joj on donosi, Vučić je rekao da će zato pomoći SNS.

foto: Prentscren

"Mislim da je to najbolja politička stranka, pokušaću da pomognem da pobedi na parlamentarnim izborima", rekao je Vučić.

Funkcioneri Srpske napredne stranke oštro su protiv odlaska Aleksandra Vučića sa čela partije, ali podržavaju promene.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: SNS BEZ VUČIĆA NIJE ISTA STRANKA

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja i građevine Zorana Mihajlović kaže za Espreso da SNS ne bi bila ista stranka bez Aleksandra Vučića.

foto: Stefan Kojić

"Nisam za to da se Aleksandar Vučić sklanja sa čela stranke jer SNS bez Aleksandra Vučića nije isto, ni blizu", kaže za naš portal Mihajlovićeva i dodaje:

"Što se Tiče novih ljudi uvek su dobro došli. Podsetiću vas da su potpredsednici stranke pre par godina sklonjjrni od Gašića, Nebojše Stefanovića, Igora Mirovića, Gorana Kneževića, i mene.. i da su ta mesta ustupljena drugim ljudima da budu potpredsednici stranke.. od Milenka Jovanova, Marije Obradović, Miloša Vučevića, Marka Đurica.. Koliko je ko uspeo da napravi rezultate na članovima stranke je da daju mišljenje... Ponavljam uvek sam za stvaranje uslova da bude što više novih ljudi.

MILOŠ VUČEVIĆ: VUČIĆ JE NAŠ KAPITEN I NAJBOLJI IGRAČ

Potpredsednik SNS i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kaže za Espreso da je oštar protivnik povlačenja Aleksandra Vučića sa čela stranke.

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

"Promene su prirodne, nužne i svakako korisne ne samo za SNS, nego i za Srbiju. Da ne postoji politika nepomenljivosti, već da stranka ima kapaciteta, odlučnosti da daje šansu novim ljudima, svežoj energiji i da je to proces koji mora biti konstantan. Upravo zbog toga sam i ponosan na našu stranku, na SNS", kaže Vučević.

Kada je u pitanju odlazak Aleksandra Vučića sa čela stranke Vučević za naš portal kaže:

"Apsolutno je neprihvatljivo da menjamo kapitena i najboljeg igrača. Tako da sam protiv povlačenja Aleksandra Vučića u svakom smislu.

MARIJA OBRADOVIĆ: POVLAČENJE VUČIĆA NANELO BI VELIKU ŠTETU SNS

Potrpedsednica SNS Marija Obradović kaže za Espreso da bi povlačenje Aleksandra Vučića nanelo veliku štetu stranci.

foto: Marina Lopičić

"Iskreno, ne dopada mi se ideja da se on povuče sa svoje pozicije, jer bi to nanelo veliku štetu stranci. Za nove ljude i ideje sam uvek, jer to donosi i novu energiju i mogućnost za pozitivnu promenu napred. Ima nas u stranci dovoljno da isturimo u prve redove obrazovane, pristojne i mudre ljude. Vreme pred nama diktira takve standarde", kaže ona za naš portal.

BRANISLAV NEDIMOVIĆ: SELEKTOR MORA DA OSTANE DA POMOGNE ORLIĆIMA

Ministar poljoprivede i funkcioner SNS Branislav Nedimović kaže za naš portal da selektor mora ostati!

foto: Marina Lopičić

"Selektor koji pravi istorijske rezultate u politici Srbije mora ostati da ORLICE koji dolaze i imaju kapacitet da vuku Srbiju napred osnaži, afirmiše i utre im put ka neslućenim visinama", kaže Nedimović za Espreso.

JADRANKA JOKSIMOVIĆ: ŽELIM DA VUČIĆ OSTANE!

Ministarka zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović kaže za Espreso da je SNS najveći deo identiteta ostvario zahvaljujući Aleksandru Vučiću!

foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

"SNS je najveći deo svog identiteta i uspeha ostvario zahvaljujući liderstvu i vizionarstvu Vucica i ja lično želim da vidim Aleksandra Vučića i dalje na tom mestu. A na organina stranke svakako ćemo demokratski otvoreno analizirati i razgovarati o svim kadrovskim promenama", rekla je ona za naš portal.

MARKO ĐURIĆ: VUČIĆ UŽIVA PODRŠKU SVAKOG ČLANA SNS

Aleksandar Vučić je kamen temeljac SNS-a, uživa podršku svakog člana te stranke, koja ne želi da razmatra opciju njegovog odlaska sa mesta predsednika, rekao je potpredsednik naprednjaka Marko Đurić povodom najave njenog lidera da bi naredne godine mogao da se povuče sa čelne pozicije.

"Mi u SNS vidimo predsednika Vučića kao čoveka koji je kamen temeljac naše stranke. On uživa podršku svakog člana i ne želim da razmišljam u drugom pravcu osim da nastavimo zajedno da se borimo i da radimo ono što smo radili od 2008. godine", rekao je Đurić za TV Pink.

foto: Beta/Miloš Miškov

On je podsetio da je Vučić rekao da podržava i voli SNS i da će to nastaviti da radii u budućnosti.

Dodaje da je teško izdržati svakodnevni pritisak i negativnu klimu, da se na društvenim mrežama i u pojedinim medijima pojavljuje "pljuvački cunami na Vučića" sa gomilom laži.

"Čovek se trudi, bori, radi, ulaže sebe i onda svakog dana bude suočen sa najmonstruoznijim napadima i na njegovu porodicu i na njega lično. Neko smatra da udarajući na članove porodice može da ga politički oslabi. To malo ko može da izdrži", zaključio je Đurić.

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.