DRAGAN ŠORMAZ: Sporazum sa Prištinom postići pre izbora u Americi!
Za Srbiju je najvažnije da održava dobre odnose sa SAD i da ih unapređuje, Foto: youtube/printsvreen/O2.tv

Srbija treba da postane članica EU

DRAGAN ŠORMAZ: Sporazum sa Prištinom postići pre izbora u Americi!

Vreme je da se mi sa nekim stvarima realno suočimo kao nacija, kao narod, o tome je pričao predsednik Vučić u Parlamentu i nije bilo lako da kaže sve što je izrekao

Objavljeno: 18.06.2019. 20:11h
  • 10

Za Srbiju je najvažnije da održava dobre odnose sa SAD i da ih unapređuje. Predsednik Vučić na tome radi i rezultati su vidljivi rekao je Dragan Šormaz sef parlamentarne delegacije Srbije u skupštini NATO-a i član predsedništva SNS-a u emisiji STAV na TV O2.

On je naglasio i da Srbija treba da postane članica EU i da održava prijateljske odnose i sa Rusijom, Kinom, Indijom, Brazilom i svima drugima sa kojima može ali je primetio da kod nas postoji jedna lažna slika nečije moci. Kao primer navodi to da će Kina vojno da brani Srbiju i slično a zaboravlja se da Kina nije rešila pitanje Tajvana koju smatra za svojom teritorijom.

On je još dodao i da bi za Srbiju bilo najbolje da se pre izbora u SAD završi pitanje odnosa Beograda i Prištine uz pomoć Donalda Trampa i SAD, što bi bila jedna od njegovih spoljno političkih pobeda. Tek onda bi Trampovo osvajanje drugog mandata nama donelo benefite kao državi i kao narodu. Rusija je 7,7 posto BDP Amerike,Rusija je u svakom pogledu slabija od Teksasa kao države kada uporedite BDP.

To je neuporedivo i mi treba da prestanemo da se bavimo bajkama.Za Srbiju je najvažnije da postane kredibilan, lojalan i predvidiv saveznik SAD. Kada smo bili u toj poziciji uvek smo kao država i kao narod napredovali. Vreme je da se mi sa nekim stvarima realno suočimo kao nacija, kao narod, o tome je pričao predsednik Vučić u Parlamentu i nije bilo lako da kaže sve što je izrekao ali to je ono sto je budućnost i što mi moramo da uradimo ako želimo da idemo dalje rekao je Dragan Šormaz u emsiji STAV na TV O2. Da su izbori sutra Tramp bi bio reizabran.

Ekonomija je tema broj jedan u Americi, a Trampu ekonomija itekao ide na ruku. On nije imao neku veliku krizu koja je mogla da poljulja poverenje gradjanja u njega. Nezaposlenost je najniža u poslednjih nekoliko decenija.

Na ruku mu ide i ta podeljenost u demokratskoj stranci gde su 23 kandidata a gde se najbolje kotira nekadašnji potpredsednik Dzo Bajden rekao je Marko Dašić sa FPN-a u Beogradu gostujući u emisiji STAV na TV 02.

Direktor Centra za drustveni dijalog i regionalne inicijative Milan Krstić rekao je gostujući u emisiji STAV na TV O2 da Srbija nije više toliko popularna tema u Americi s obzirom da nismo više toliko žarište. Međutim, Krstić je naglasio da ako dodje do nekakvog sporazuma izmedju Beograda i Prištine a gde bi Amerika bila faktor koji bi doprineo tom sporazumu Tramp bi sasvim sigurno to pokušao da prikaže kao svoj spoljno politički uspeh.

On bi time demonstrirao kako je Amerika uticajan faktor u evropskom dvorištu i kako Amerika svojim bilateralnim pristupom može da uradi više nego Evropa kroz svoju normativnu moć.

Pogledajte:

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.co.rs


Adria media