AKO NAS SUD NE ŠTITI OD NACISTA, UZEĆEMO STVAR U SVOJE RUKE! Čanak BESAN zbog oslobađanja FIRERA i ŽESTOKO PRETI
Besan kao ris! Čanak i Davidović, Foto: Printscreen

podigao štap visoko!

AKO NAS SUD NE ŠTITI OD NACISTA, UZEĆEMO STVAR U SVOJE RUKE! Čanak BESAN zbog oslobađanja FIRERA i ŽESTOKO PRETI

Ako sudije to ne rade, onda i ne zaslužuju da obavljaju tako odgovornu funkciju

Objavljeno:

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak ocenio je da "oslobađajuća presuda Apelacionog suda u Novom Sadu u korist neonacista Gorana Davidovića i Nedeljka Pešića dokazuje potpuni kolaps pravnog sistema u Srbiji".

Čanak je izjavio da je "ta oslobađajuća presuda protiv Davidovića i Pešića zbog izazivanja nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti sramota i da predstavlja izrugivanje pravdi".

"Ona dokazuje potpuni kolaps pravosudnog sistema u Srbiji", rekao je Čanak.

Ocenio je da će takva "neodgovorna presuda samo ohrabriti fašiste i neonaciste u Srbiji da još više divljaju".

"To će sasvim sigurno dovesti do toga da slobodni ljudi u ovoj zemlji uzmu stvar u svoje ruke i počnu da se brane. Sudovi služe da štite žrtve, a ne kriminalce. Sudovi služe i da štite napadnute, a ne napadače", kazao je Čanak i dodao da "ako sudije to ne rade, onda i ne zaslužuju da obavljaju tako odgovornu funkciju".

Vođa zabranjene neonacističke organizacije Nacionalni stroj Goran Davidović nije kriv za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti zbog napada na učesnike Antifašističke šetnje "Stop fašizmu" 7. oktobra 2007. godine u tom gradu, odlučio je Apelacioni sud u Novom Sadu.

BONUS VIDEO:

MILAN JOVANOVIĆ O ODLAGANJU SUĐENJA SIMONOVIĆU: Nemoguće je da ja dobijem poziv, a on ne, imamo zajedničkog poštara (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.