ALBANCI POLUDELI OD LJUBOMORE I STRAHA: Orden koji je Putin dodelio Vučiću nazvali DIKTATORSKIM, ali TO NIJE SVE!
Vučić je imao veliki osmeh na licu danas, Foto: Printskreen/RTS

užasni su

ALBANCI POLUDELI OD LJUBOMORE I STRAHA: Orden koji je Putin dodelio Vučiću nazvali DIKTATORSKIM, ali TO NIJE SVE!

Zanimljivo je "objašnjenje" medija iz Prištine

Objavljeno:

Današnja poseta Vladimira Putina Srbiji, a posebno čin odlikovanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića, žestoko su iznervirali kosovske Albance, čiji su mediji prvo ignorisali događaj, ali su onda počeli žestoko da ga napadaju.

Među najzanimljivijim napadima je tekst sa portala Indeksonline o ordenu Aleksandra Nevskog, koji je Putin danas okačio na grudi Vučiću.

U tekstu "medalju koju je Putin dao Vučiću stvorio je diktator Staljin", navodi se da je predsednik Rusije odlikovao predsednika Srbije, i da je Vučić zaslužio ovo odlikovanje "jer je pomogao stvaranju dobrih odnosa Srbije i Rusije".

- Vučić ne bi trebalo da se ponosi ovim ordenom, jer se on dodeljuje predsednicima nedemokratskih država. Predsednici Turkmenistana, Tadžikistana, Kirgizije, Kazahstana i Belorusije su dobili ovo odlikovanje, a sve ove države imaju zajednički loš nivo ljudskih prava - piše albanski medij.

Kao "krunski argument" navodi se da je "skandal u tome što je ovaj orden uspostavljen 1942. godine za vreme 2. svetskog rata, u vreme sovjetskog diktatora Josifa Staljina.

Inače, orden Nevskog je mnogo stariji, i potiče iz doba carske Rusije, a istina je da su ga komunisti "oživeli" 1942. godine, te da ga je kasnije preuzela nezavisna Rusija.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Indeksonline)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.