VUČIĆ: Na pitanje o ceni goriva odgovorićemo tek kada nasilni protesti budu završeni! A biće završeni, hteo to neko ili ne!
Foto: Beta

oštro

VUČIĆ: Na pitanje o ceni goriva odgovorićemo tek kada nasilni protesti budu završeni! A biće završeni, hteo to neko ili ne!

Oko cena benzina ne može mnogo da se uradi, ali za cenu dizela da

Objavljeno:

Govoreći o protestima zbog cene goriva, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da oko cene benzina ne može mnogo da se uradi, ali za cenu dizela da.

On je nabrojao je zemlje u kojima je gorivo skuplje nego u Srbiji:

- Albanija, sa skoro dvostruko nižim platama i penzijama, ima značajno veću cenu benzina. Austrija, Kipar, Grčka, Malta, Crna Gora...26 zemlja ima višu cenu benzina nego Srbija - rekao je on.

Prema njegovim rečima, "niko u tim zemljama nije šokiran cenom benzina", i naveo da od 46 evropskih zemalja Srbija ima ubedljivo najnižu cenu električne energije. Kako je rekao, o cenama benzina ne može mnogo da se uradi, ali je saglasan da trgovci uzimaju veliku maržu. Istakao je da će Vlada posebno razgovarati o ceni dizela.

- Na to pitanje ćemo da odgovorimo suštinski tek kada naslini protesti budu završeni, a biće završeni, hteo to neko ili ne - rekao je i dodao da se turisti i putnici biraju alternativne pravce i da zaobilaze Srbiju zbog blokiranja auto-puta. Ponovio je da će država izdvojiti sredstva oko dizela, posebno zbog poljoprivrednika.

Bonus Video:

Espreso intervju - Vjerica Radeta

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.