VUČIĆ O PROTESTIMA PROTIV VISOKE CENE GORIVA: A niko da mi kaže: Alal ti vera, imamo najjeftiniji hleb u regionu?
Foto: Fonet

oglasio se predsednik

VUČIĆ O PROTESTIMA PROTIV VISOKE CENE GORIVA: A niko da mi kaže: Alal ti vera, imamo najjeftiniji hleb u regionu?

Ne smeta njima cena goriva, oni hoće da ruše vlast, poručio predsednik

Objavljeno: 13:21h

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas renovirane učeničke sobe, čitaonicu i druge prostorije Internata Vojne gimnazije, a odgovarajući na novinarska pitanja osvrnuo se i na proteste koji se, navodno zbog cene benzina, održavaju u nekim gradovima Srbije.

Odgovarajući na pitanje novinara o "bezumlju koje vlada na ulicama" rekao je:

- Ne znam šta se podrazumeva pod haosom zbog protesta. U Srbiji ne postoji haos! U Srbiji postoje političiri i tajkuni poput Đilasa, Jeremića, Šolaka i Miškovića koji su opljačkali su mnogo, ponestalo im je para, pa bi nazad na vlast.

foto: Beta / Milan Obradović

- Jedan od njih ima 25 miliona evra imovine, drugom je na račun nevladine organizacije stiglo 6 miliona. Imamo dokaze da postoji taj novac, a svi oni pokušavaju da pronađu način da se dočepaju vlasti - rekao je on i dodao:

- Posao Vlade je da gleda šta može da učini, BIH ima 70 odsto veću cenu hleba, kako niko ne kaže svaka čast imamo najjeftiniji hleb! Naša struja je najjeftinija u Evropi! Cena struje je 6,64 centi po kilovat satu, nakon nas najjeftiju struju imaju Makedonci 8,20 centi u Makedoniji, kako niko ne protestvuje zbog niske cene struje i hleba?! - rekao je predsednik.

- Ponestaje im novca. A mnogo su opljačkali Srbiju, i Đilas, i Jeremić, i Janković, i Šolak, Mišković. Svi oni imaju i svoje medije, njihova imena niko ne sme da pomene. Zamislite da je meni prebačeno 200.000 evra iz ambasade Katara u Berlinu? Pa obesili biste me. Jel finansiraju Islamsku državu? A ne kažu da nije istina, jer postoje dokazi. Pa zato pričaju kao smo najgori u regionu, i navode primer cene benzina - kazao je Vučić.

Vučić: Kako niko ne protestuje zbog niske cene struje?
Vučić: Kako niko ne protestuje zbog niske cene struje?foto: Stefan Jokić

Prvo hoću da kažem ljudima da je posao Vlade da gleda šta, kako i na koji način to da uradi. Kako niko da kaže: - Alal vera, Vučiću, imamo najjeftiniji hleb u regionu? - Ili da pogleda cenu struje. A o gorivu nam govore oni koji su prodali Naftnu industriju Srbije.

- Hoćete da vam pričam ko je i kako iscrpeo naftu u našim nalazištima širom Srbije? Ko god hoće da protestuje, dobrodošao je, postoji Zakon o javnom okupljanju. Ali onda ustanu Đilas i Janković protiv onih koji kritikuju što se ne dozvoli majci sa detetom da prođe u kolima. Poziva na to i Živković, Janković, Borko Stefanović, to je sve organizovano - istakao je on.

foto: Printscreen / Facebook / Prijepolje.net

- Na proteste pozivaju oni koji su prodali NIS. Moram da ćutim koliko su iscrpili naftna nalazišta. Ali ko hoće da protestvuje postoji Zakon o javnom okupljanju... Svima je jasno da je to politički organizovan protest, dva automobila stanu ispred vozila GSP-a i naravno iza njih stane na hiljade automobila, i kažu cela Srbija je na nogama, pa šta će da ljudi moraju da stoje, kad ne mogu da ih preskoče... - zaključio je predsednik.

Kad je o Internatu reč, radovi su počeli u februaru, a tada je ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao da je za prvu fazu obnove izdvojeno više 30 miliona dinara.

- Već 48 godina ništa nije obnavljano u Internatu, to je greška nas kao naroda što kada napravimo nešto mislimo da ne treba da se obnavlja. za prvu fazu obnove smo izdvojili 32 miliona dinara, a slede druga i treća faza.

- Ovde je mnogo dece sa juga Srbije iz siromašnijih porodica, ovom prilikom pozvao bih decu iz cele Srbije.Trenutno imamo 327 dece, od čega je 112 devojaka u ovom Internatu, ima ih čak i sa KiM. Kao što piše na ulazu u Internat "Znanje je naše oružje, u to trebamo da uložimo i nema bojazni za budućnost - rekao je predsednik Vučić.

Blokirana Gazela -Protest zbog cene goriva
Blokirana Gazela -Protest zbog cene gorivafoto: Printscreen/Kurir.tv

- Početkom sledeće godine ćete moći da vidite da među zemljama koje su slične našoj, ne postoji armija snažnija od naše. Prvi problem koji imamo je ljudski potencijal. Potrebno nam je više dece koja će doći na Vojnu gimnaziju. Poboljšanje životnog standarda će taj problem rešiti. Drugi problem je naša tehnika koja dugo nije obnavljana i treći problem je u tome što u našem društvu moramo promeniti odnos prema vojsci. Ako bude potrebe, daćemo veće bonuse ako bude potrebno - rekao je predsednik posle obilaska Vojne gimnazije.

Dajte nekome to ko može od toga da napravi nešto pametno. Nešto smo promenili, ali moramo još mnogo toga. Voleo bih kada bi Vojska dala tu imovinu, a da ničim ne uništi svoje kapacitete i potencijale.

Vojna gimnazija
Vojna gimnazija foto: Printscreen/GoogleStreetView

Grb Vojne gimnazije izrađen od podne keramike ugrađen je u pod hodnika, na ulazu u internat. Uz to, izrađeno je i postavljeno 80 novih učeničkih stolova i stolica, a u izradi se nalazi 80 kreveta za učenike, koji će biti dostavljeni u narednom periodu. Renovirana je soba za posete gde je izrađen nov nameštaj, zamenjeni prozori i vrata, uveden ADSL priključak na kome je priključeno pet računara i stavljen televizor. U čitaonici su ugrađeni novi radni stolovi sa stolicama, laminat i uvedeni internet priključci, a na ulazu u internat adaptirane su stepenice i prijavnica, kao i fasada prijavnice. Renovirani su mokri čvorovi, a adaptirana je čajna kuhinja.

Nastavak istih radova planiran je i na ostalim spratovima u internatu Vojne gimnazije. U internatu ima mesta za 516 mesta za učenike Vojne gimnazije i Srednje stručne vojne škole. Sa predsednikom Vučićem Internat gimnazije je obišao i ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Mi danas ulažemo mnogo više u vojsku, vojni budžet je preko milijardu. Od zemalja u regionu ne postoji snažnija armija od naše. Problem je zastarela tehnika, koja nije decenijama obnavljana, teško prihvatamo novo naoražanje, kada budemo spremni da prihvatimo novosti uspeh neminovan.

- U društvu moramo da promenimo odnos prema vojsci i policiji, imaćemo mir i stabilnost. Mi do juče nismo imali letelice, a sada ćemo imati 14 novih migova četvrte generacije, imaćemo 6 novih helikoptera H45, kupujemo dva od Rusa.

Biće i iznenađenja - rekao je predsednik.

BONUS VIDEO: KOLAPS NA ZRENJANINSKOM PUTU: Zbog protesta se stvorila ogromna kolona vozila!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.