NEŠTO OVDE NE ŠTIMA: Kako je moguće da INCIDENT KOJI JE IZAZVAO ŠEŠELJ U SKUPŠTINI niko nije ni video ni snimio?
Incident koji je izazvao lider radikala juče je bio glavna tema, Foto: EPA/Jim Hollander, Reuters, Zorana Jevtić

međunarodni skandal

NEŠTO OVDE NE ŠTIMA: Kako je moguće da INCIDENT KOJI JE IZAZVAO ŠEŠELJ U SKUPŠTINI niko nije ni video ni snimio?

Šešelj je navodno prvo izgazio hrvatsku zastavu, a onda psovao hrvatsku delegaciju

Objavljeno:

Srpska radikalna stranka juče je izdala saopštenje u kojem je obavestila javnost da je lider radikala Vojislav Šešelj na ulazu u Skupštinu gazio hrvatsku zastavu, a onda delegaciju Hrvatskog sabora koja je u tom trenutku bila u skupštinskom predvorju psovao.

Ovaj nemili događaj koji je juče bio glavna tema u medijima i zbog njega je hrvatska delegacija na čelu sa Gordanom Jandrokovićem prekinula svoju posetu Srbiji, a osudili su ga svi, od predsednika Srbije Aleksandra Vučića, premijerke Ane Brnabić, predsednice Skupštine Maje Gojković, ali i mnogih drugih političara.

Međutim, postavlja se pitanje kako ovaj incident nije niko video, a ni kako nije "isplivao" neki snimak, audio ili video, jer se uvek u ovakvim situacijama to desi. A i kamere u Skupštini bi trebalo da snimaju i predvorje i ulaze u Skupštinu.

U saopštenju radikala navodi se da je njihov lider oko 12 časova ušao u zgradu Narodne skupštine, da je sa njim bio narodni poslanik Filip Stojanović, i da kada je na ulazu u Skupštinu Šešelj video hrvatsku zastavu "pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama".

Kako su naveli u ovom saopštenju, pet članova obezbeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg, pa kada su završili sa gaženjem zastave, ušli su u skupštinsko predvorje, gde se nalazila cela delegacija Hrvatskog sabora. Tada im je Šešelj navodno prišao i rekao "sad sam vam tamo napolju izgazio ustašku zastavu, je*em vam majku ustašku svima", a zatim je produžio u skupštinsku salu, kako su rekli iz SRS "da obavlja svoje redovne poslaničke dužnosti".

Novinari koji su se zadesili u tom trenutku u Skupštini takođe nisu videli da se incident desio. Kontaktirali smo sa Narodnom skupštinom, i pitali da li je ovaj događaj snimljen, međutim, do objavljivanja teksta odgovor nismo dobili.

Zanimljivo, radikali, koji uvek snimaju sve što rade i uredno snimke plasiraju na društvene mreže, ovog puta su "ostali bez baterija", ili se desilo nešto drugo što ih je sprečilo da koriste kamere na mobilnim telefonima.

Lider radikala danas je rekao da ostaje da se vidi da li će protiv njega biti vođen postupak za gaženje hrvatske zastava ispred Skupštine Srbije i vređanja hrvatske delegacije, zbog koje je i prekinuta zvanična poseta, ali da on veruje da sve srpske patriote i časni Srbi podržavaju ono što su uradili on i Filip Stojanović iz SRS. Šešelj je novinarima detaljno opisao tok incidenta rekavši da je pokušao da iscepa zastavu ispred skupštine ali da mu to nije uspelo, pa je onda bacio zastavu na zemlju i temeljno izgazio. Lider SRS je bio iznenađen pitanjima da li se to zaista dogodilo, i kao potencijalne svedoke naveo pet ili šest radnika obezbeđenja koji su pokušali da ga spreče, zatim članove hrvatske delegacije koji su morali da čuju njegove uvrede, a takođe je novinare uputio da od policije zatraže snimak sigurnosne kamere.

Bonus video:

Marko Bastać, intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.