ŽELELI SMO DA POPRAVIMO ODNOSE, ALI JE ONDA ŠEŠELJ NAPRAVIO INCIDENT! Posle odlaska HRVATSKE DELEGACIJE oglasio se Jandroković
Jandroković i Šešelj, Foto: Fonet

zgroženi su

ŽELELI SMO DA POPRAVIMO ODNOSE, ALI JE ONDA ŠEŠELJ NAPRAVIO INCIDENT! Posle odlaska HRVATSKE DELEGACIJE oglasio se Jandroković

Šešeljev postupak je nešto preko čega nisu mogli da pređu

Objavljeno:

Predsednik hrvatskog Sabora Gordan Jandroković izjavio je da je Šešeljv postupak nešto preko čega nisu mogli da pređu, zbog čega je poseta prekinuta.

- Dobro je krenulo, sa željom da popravimo odnose između Srbije i Hrvatske, imali smo i dva dobra sastanka, ali se onda dogodio incident sa Šešeljem - kaže Jandroković.

Kako kaže, Šešeljev postupak je nešto preko čega nisu mogli da pređu, zbog čega je doneta odluka da napuste Beograd.

- Nismo to videli, znamo samo prema informacijama iz saopštenja Šešeljeve stranke da je gazio po hrvatskoj zastavi. To je gnusno i neprihvatljivo - kaže Jandroković. Osim toga, on je istakao da će delegacija imati obraćanje novinara kada se vrati u hrvatski Sabor. Srpska radikalna stranka je nešto ranije saopštila da je Šešelj u Skupštini Srbije psovao hrvatsku delegaciju i gazio hrvatsku zastavu.

- Kada je na ulazu u Skupštinu ugledao hrvatsku zastavu, pritrčao je, oborio steg na beton, pokušao da iscepa zastavu, a onda su je on i Filip Stojanović gazili nogama. Pet članova obezbeđenja nisu bili u stanju da im otmu zastavu i steg - navode radikali. Ubrzo se oglasila i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković, koja je najoštrije osudila “brutalni pokušaj" lidera radikala "da ugrozi dostojanstvo Skupštine i hrvatske delegacije". Šešeljev postupak osudila je i premijerka Ana Brnabić:

foto: Beta

- Pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj poseti nije ponašanje koje predstavlja Srbiju. Podsećamo, lider radikala osuđen je pred Haškim tribunalom na 10 godina zatvora za zločine protiv čovečnosti počinjene nad Hrvatima u selu Hrtkovci.

Bonus video:

Pitali smo sugrađane da li smo siromašna nacija?

(Espreso.co.rs / B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.